Activiteiten & Actueel

Oostbroeklezing: Parels van de Stichtse Lustwarande

De samenwerkende Utrechtse natuur- en milieuorganisaties organiseren voor hun vrijwilligers interessante en boeiende lezingen. Het aantal plekken is beperkt (60). Er is veel interesse, dus wil je erbij zijn, meld je dan snel aan.

Wat

De landgoederen van de Stichtse Lustwarande vormen een bijzonder en karakteristiek kralensnoer dat loopt van De Bilt tot Rhenen. In deze lezing vertelt Annet Werkhoven, de auteur van vele verhalen over de Stichtse Lustwarande, over de bijzondere tuinen die vroeger echt prestigeobjecten waren. Niet alleen voor de bewoners van de landgoederen, maar ook voor de tuinbazen. 
Annet Werkhoven gaat in op de bijzondere kenmerken van de historische tuinen en de onderlinge strijd tussen de tuinbazen wie de mooiste tuin had. Ook geeft ze een doorkijkje naar het heden: hoe hernieuwde belangstelling mogelijkheden geeft voor herstel en de essentiƫle rol die vrijwilligers hierbij spelen.

Waar en wanneer

Dinsdagavond 24 september 2019

Alle lezingen zijn op dinsdagavond, starten om 19.30 uur en worden gegeven op Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 39 in 3732 HV De Bilt. (zie eventueel de routebeschrijving op https://www.utrechtslandschap.nl/routebeschrijving-oostbroek

Kosten en aanmelden

U kunt gratis deelnemen, maar aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan via de link die bij iedere lezing wordt vermeld.

Aanmeldformulier

Let op: het aantal plekken is beperkt (60). Er is veel interesse, dus wil je erbij zijn, meld je dan snel aan.

Aanmelden is gratis, maar niet vrijblijvend. Heeft u zich aangemeld, maar kunt u onverhoopt niet? Meld u zo snel mogelijk af via  info(at)landschaperfgoedutrecht.nl

meer

Advertenties

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST