In memoriam Christine Peter-Konings

26 juli 1946 - 17 juli 2019

Tot ons grote verdriet is Christine Peter-Konings plotseling weggerukt van haar familie, haar grote vriendenkring en van Groei en Bloei Berkelland-Haaksbergen. Haar ziekte verergerde zo snel dat zij niet meer in staat was om van iedereen afscheid te nemen.

Christine begon in februari 2019 bij ons als secretaris van onze afdeling. Samen waren we een team. Vanaf het begin is Christine met groot enthousiasme aan de slag gegaan voor onze vereniging. Ze was constructief en verantwoordelijk, nam veel initiatief en je kon altijd van haar op aan.

Christine was voorafgaand aan haar functie als secretaris al vele jaren actief lid van de vereniging. Samen met haar man Gerard deed ze vele jaren mee met het open tuinen-weekend. Christine verzorgde de voortuin en Gerard de achtertuin. Ieder in een eigen stijl, maar met een naadloze overgang. Voor het Lenteweekend belde Christine stad en land af om nieuwe standhouders te werven en oude te behouden. Ze trad op als vrijwilliger bij diverse activiteiten.

Ook genoot Christine van de tuinreizen en tuinbezoeken die door de Reiscommissie georganiseerd werden. Ze zou nog heel graag mee zijn gegaan met de tuinreis naar Normandië, samen met haar vriendin Wilma die echter eerder dit jaar overleed. Ook Christine zelf was de tuinreis niet meer gegund omdat ze zich moest voorbereiden op de zware operatie die haar wachtte en die haar niet meer heeft kunnen redden.

Naast het grote netwerk dat Christine in de loop der jaren binnen Groei en Bloei opbouwde, was ze vrijwilliger in de Kruidenhof te Mallum. Ze tenniste en bridgete. Ze zat in een fotografieclub en leerde daar prachtige foto’s maken. Ze nam deel aan een cultuurgroep en een filmgroep. Ze genoot van de vele activiteiten in haar drukke agenda.

Christine laat naast Gerard een grote familie achter van eigen broers en zussen, drie zonen en schoondochters en in totaal zes kleinkinderen. Ook binnen haar familie vervulde ze vele belangrijke rollen; ze ging vaak richting Leiden om haar kinderen en ook dierbare vriendinnen te bezoeken.

We missen Christine nu al enorm. We denken aan haar met warme gevoelens en veel fijne herinneringen en leven mee met Gerard en haar kinderen en kleinkinderen. Ik zelf zal haar niet alleen missen als secretaris, maar vooral als de dierbare vriendin die zij voor mij geworden is.

Mia van der Palen
Voorzitter afdeling G&B Berkelland-Haaksbergen