Een reis om de planten wereld in 90 minuten met Harry Jans

Tijdens deze lezing wordt u meegenomen op een reis rond de wereld om op zoek te gaan naar planten die op de verschillende gebergten voorkomen (tot wel 5.000 meter) of een  uitzonderlijke groeiwijze vertonen.

De lezing begint in Europa, waar o.a. bergstreken in Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Bulgarije en Griekenland bezocht worden.

Daarna reizen we verder naar Iran waar de keizerskroon vandaan komt. We maken dan de overstap naar Afrika. Hier gaan we de bergen in van Ethiopië, Kenia en Lesotho met werkelijk bijna buitenaardse planten rond de evenaar op ca. 4.200 meter hoogte. Dan reizen we af naar Socotra. Hier heeft bijna nog niemand  ooit over gehoord, laat staan planten van gezien. Een zeer uniek stukje op aarde en één van de meest bijzondere plaatsen waar onze spreker ooit geweest is. De reis gaat verder naar Kirgizië, Oezbekistan, Tad zjikistan, India (Sikkim), Nepal en China, waar we de Tian Shan en de machtige Himalaya gaan bezoeken, Australië, Tasmanië en Nieuw Zeeland staan daarna op het programma.

We sluiten de reis af in Zuid Amerika waar Ecuador, Peru en Argentinië hun prachtige flora van de Andes zullen tonen en de hoogste bloeiwijze ter wereld voorkomt. Dit is namelijk Puya raimondii die wel tot 10 meter hoog kan worden.

Het belooft een zeer boeiende lezing te worden waarbij veel onbekende plekken bezocht worden met zeer bijzondere, bizarre en kleurige planten.

Voor meer informatie over de lezing kunt u kijken op www.jansalpines.com.

Maandag 11 november 2019

Zalencentrum de Kruisberg, Kruisbergseweg 172 in Doetinchem

Toegang voor leden is gratis, niet leden betalen € 5,-.