Najaars PLANTENRUILBEURS

zaterdag 28 september   Najaarsplantenruilbeurs

De najaarsplantenruilbeurs wordt gehouden in de nieuwe kas van het Wellantcollege

waar u van harte welkom bent. Ook kunt u een introducé meenemen.

In 2019 heeft het Wellantcollege op hetzelfde terrein nieuwe gebouwen gekregen en een nieuwe kas, waar wij weer van harte welkom zijn. De ingang is verplaatst naar de Amersfoortsestraatweg, dit is de ventweg vanaf Jan Tabak richting rotonde.  Route: U komt op de ventweg via de Rembrandtlaan of via de Ostadelaan. U kunt parkeren langs de ventweg of op het parkeerterreintje vlakbij de rotonde.

Vanaf 9.30 uur kunt u daar terecht met alles wat u over heeft op tuingebied: tuin-, maar ook kamerplanten, graag voorzien van naam en/of beschrijving, bollen, knollen, zaden, tuintijdschriften, tuinboeken, gereedschap en wat u meer kunt bedenken om  een andere tuinliefhebber blij mee te maken. Er zijn boeken om planten in op te zoeken, labels, schrijfmateriaal en er is 'deskundige' hulp bij het vinden van onbekende plantennamen.

Tot 10 uur kunt u alles neerzetten  en rustig rond kijken. Na een inleidend praatje en de ‘schopslag’ van 10 uur kunt u uitzoeken.

- er wordt niet echt geruild  'plantje tegen plantje': de planten ruilen van eigenaar.
- ook zonder planten bent u van harte welkom en mag u planten mee naar huis nemen.
- u kunt ook alleen een kopje koffie komen drinken en gezellig bijpraten.
- op het prikbord kunt u een advertentie ophangen of laten ophangen.
- kom vooral op tijd, want na 10.00 uur zijn de leukste planten snel weg.

Plantenruilbeurscommissie:

• Janneke Karssen, tel.035-6913934
  • Hilde Koot,
  • Julia van Otterloo.

HISTORIE

De Plantenruilbeurs wordt al meer dan 30 jaar gehouden. Begin jaren ‘80 bedachten een paar enthousiaste en actieve Groei & Bloei-leden dat je met planten, die in je eigen tuin te weelderig groeiden anderen een enorm plezier kon doen in plaats van ze op de composthoop te gooien. Bovendien stimuleert het scheuren van planten ook de groei, dus ieder heeft zijn voordeel.

Aanvankelijk werd de ruilbeurs gehouden bij leden in de tuin, later in de plantenkas van de Naarder Tuinbouwschool aan de Thierensweg.

Halverwege de jaren negentig verhuisden we mee naar de Tenierslaan in Naarden met het Florenscollege, tegenwoordig het Wellantcollege geheten.

ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923