Activiteiten & Actueel

16 september 2019. Lezing over inheemse planten in de tuin

 

 

Lezing door Leo Brand over Inheemse wilde planten.

 

Waar: Gravenhorst, Vijverlaan 1002, 3319 PK Dordrecht
Hoe laat: inloop 19.15 u en aanvang 19.30
Gratis voor leden. Niet leden € 5,00.

 

Lezing door Leo Brand over Inheemse wilde planten.

Planten spelen in het leven van de mens een steeds grotere rol. Eeuwen geleden had men meer belangstelling voor het nut van de wilde planten, denk hierbij aan het maken van voedsel en medicijnen, dan aan de schoonheid hiervan. Vandaag de dag zijn die rollen voor de doorsnee mens behoorlijk omgedraaid. Wij bekijken deze planten nu op een heel andere manier en waarderen steeds meer de schoonheid hiervan. 

Wilde planten zijn overal om ons heen te vinden. Echter, niet alle voorkomende soorten zijn inheems. Omdat ze hier al jaren probleemloos groeien zijn ze goed ingeburgerd en worden ze toch veelal als inheems beschouwd. 

Hoe herkennen we nu de wilde planten want alleen al in Midden- en West-Europa zijn er meer er al meer dan 3000 duizend soorten. Voor eenieder die graag iets meer over de wilde planten te weten wilt komen is deze lezing een mooi maar vooral nuttig hulpmiddel. 

Er wordt met duidelijk fotomateriaal een aanzet gegeven de verschillende groepen planten te leren herkennen en er worden tips gegeven voor het houden van bepaalde soorten in eigen tuin. Vooral de standplaats en grondsoort zijn hiervoor van groot belang.


 

 

 

meer

 

 

 

14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST