Het afgelopen jaar hebben wij twee zeer geslaagde excursies gehad.

Op donderdag 21 juni bezochten we een paar tuinen in Hoevelaken.

Allereerst brachten we een bezoek aan de tuin van de fam. Ramsbotham. Dit is een unieke tuin in een historisch rabattenbos; 6 aaneengesloten tuinen over bijna 2 ha. elk met een eigen uitstraling met ruim 2500 verschillende soorten planten, heesters en bomen. Het was hier echt genieten.

Na de lunch, die we in het centrum van Hoevelaken gebruikten, gingen we naar Nieuw Rasset. Eveneens een prachtige tuin, doch een heel andere stijl.

Deze tuin is gesitueerd rondom een gerestaureerde boerderij, ook 2 ha. groot met een veelzijdige collectie bomen en planten met vijvers en een rotstuin.

In de fraai gerestaureerde hooiberg hebben we na afloop nog gezellig iets gedronken.

Aanvankelijk hadden zich 18 personen voor deze excursie opgegeven, doch door ziekte vielen er enkele mensen af. Het weer was goed en de mensen gingen voldaan huiswaarts.

Op woensdag 11 juli gingen we naar Gameren.

Hier bezochten we een tuin van 3,5 ha. groot.

Nadat men hier ong. 10 jaar geleden met de aanleg begon, is er enorm veel werk verzet. Ik geef het je te doen in die zware klei, met ook nog een dijk, die beplant moest worden.

Er was hier zoveel te zien nl. borders op kleur, een hele grote vijver, een rotstuin, een rozentuin, bijzondere vaste planten, diverse collecties zoals pelargoniums, fuchsia's, orchideeën etc.

In het centrum van het historische Zaltbommel was de lunch met als verrassing een "spekpannetje" wat bijzonder werd gewaardeerd.

Vervolgens bezochten we in Neerrijnen de kasteeltuin. Deze wordt al jaren geheel door vrijwilligers onderhouden. Er zijn kassen, een rozentuin en een grote verscheidenheid aan planten. Ook hier was de ontvangst allerhartelijkst.

Naar onze mening hebben de deelnemers ook deze dag volop genoten.

De excursiecommissie,

Suzanne en Iet