Welkom in Nederland

De deelnemers van de bloemschikkring Baarn hadden weer een mooi thema gekozen voor hun bloemstukken die voor de lezing van afgelopen dinsdag te bewonderen waren. Het thema was 'Welkom in Nederland'

2. Corine van den Hengel
3. Oranje boven - Els Hartog

Hosta's en andere planten voor de schaduw

Het tweede thema van de avond was de lezing van Beline Geertsema over Hosta's en andere planten voor de schaduw. Hosta's zijn dankbare planten in de tuin, hoewel vele tuinliefhebbers het vervelend vinden dat de bladeren worden opgegeten door de slakken. Dit komt echter het meeste voor op de oude rassen van de Hosta, zoals op de sieboldiana. Maar men heeft na jaren doorkweken veel nieuwe varieteiten met dikker blad die daardoor minder gevoelig zijn voor slakken. Dus koop eens wat nieuwe soorten en haal de oude planten uit uw tuin, was het advies van Beline. U kunt de planten kopen bij speciale Hostakwekers. In Barneveld zit Jan van de Top en bekend is ook kwekerij Spitsbergen van Willemsen. Kijk ook eens op de site van de hostavereniging, zie links. Daar staat ook de link van de Nederlandse Tuinenstichting, waar Beline lid van is.

3. Hostaneuzen

Prijsuitreiking voortuinenkeuring

Dit jaar zijn er weer 2 wijken in Baarn gekeurd. Wijk 1 en wijk 10.

In wijk 1 vielen de volgende straten in de prijzen:

1e prijs + beker

Emmalaan 5

2e prijs

Anna Pauwlonalaan 1

3e prijs

Prinses Irenelaan 10

Eervolle vermelding

Gerrit van de Veenlaan 6

Wijk 10

1e prijs

Karel van de Heidenlaan 1

2e prijs

Mollerusstraat 2

3e prijs

Altalaan 1

Dit jaar geen foto's van de tuinen maar een paar van de bewoners die de prijzen in ontvangst namen.

Wij danken ook Rombout Verschoor, die de beker voor de mooiste tuin, ter beschikking stelde. Dit was zijn laatste jaar als sponsor. Voor volgend jaar zoeken wij nog nieuwe sponsors ook met het oog op ons 110-jarig jubileum in september 2009.

3. Prijswinnares 1e prijs - wijk 1
4. Prijswinnaar 3e prijs - wijk 10