op dinsdag 9 december

in het Griftlandcollege te Soest. Dit jaar werd een gezamenlijke kerstdemonstratie georganiseerd door Groei & Bloei Baarn en Soest. Een groot aantal leden uit beide plaatsen, maar ook uit Zeist, Leusden en andere omliggende plaatsen waren gekomen om deze avond bij te wonen.

Marieke Nolsen had veel voorbereidingen getroffen. Haar dochter verkocht tijdens de pauzes veel materiaal voor het maken van kerststukjes. Op de foto's is te zien wat allemaal.

3. Granaatappels en rode bessen

Marieke Nolsen begon om 20.10 uur met de uitleg van het eerste kerststuk. De groene oase was in ronde stukken op elkaar gezet. Zo krijg je een mooi hoog stuk wat omwikkeld werd met berkenschors. Verder werden bespoten berkentakken, Keniase dennenappels, ligusterbessen en hedera gebruikt. Het stuk was zo zwaar geworden dat dit niet in de verloting kwam. Het was erg mooi van opbouw. Het tweede stuk werd op een soort bakschaal gemaakt. De oase werd met perentakken omgord en daar binnenin was de opbouw met een rode Amaryllus (voorboren in oase), Dothea's, Asperagus goudkleurig, granaatappels, en een weinig groen. Ook Hedera takken werden gebruikt. En rozebottels uit de tuin. Het derde stuk was een krans, opgebouwd op een ronde stalen frame. Oase werd in vierkantjes omwikkeld met plastic. Hier werden katjes, hedera en ander fijn spul in gestoken. Het resultaat ziet u op de derde foto.

2. Bakplaat met peretakken
3. Ronde witte krans met katjes

Na de pauze begon Marieke eerst met een kleurige krans met diverse soorten appeltjes, malus, granaat, en besjes van de hulst. Bijzonder fleurig. Er waren ook hartvormige kransen en nog een witte/zilverachtige krans. In een witte bloempot werd een op poten staande krans gemaakt met leuke pegels. Vervolgens had haar man een stuk hout bewerkt waarop ze ook weer blokjes oase vast maakte waar ze haar materialen omheen kon draperen. Het resultaat mag er zijn.

3. Bloempot op poten
5. Eindresultaat

Nog enkele sfeerfoto's van deze avond. Met aan het eind een verloting van de 9 stukken die gemaakt waren door Marieke.

Ook op de site van Soest staan een groot aantal foto's van Emmy Vernet.

Zomerijver