Diversen

 

De Tuingids

Veel informatie over tuinieren voor de beginnende en gevorderde tuinier.

Verzameling informatie over tuinieren van verschillende schrijvers.

De website Nederlandse soorten heeft beschrijvingen van meer dan 35.000 soorten. Het bijzondere is dat nu de hele Nederlandse flora en fauna nu op één site bij elkaar staat. U kunt op soorten zoeken van onze flora en fauna. Erkende experts hebben meegewerkt aan deze site. U kunt ook bijdragen door zelf foto's in te sturen.

Dahlia's

In Dahlia Varia van januari 2009 van de Nederlandse Dahlia Vereniging staat een uitgebreid jaarverslag van Frans Sturm. Hij heeft een grote hobby in het kweken van Dahlia's en vertoont dit ook op zijn website.

Op Tuinkunst en Zo kunt u de mooiste tuinfoto's bekijken van tuinen in heel Nederland. Eerst even kijken en dan op bezoek.

Veel beschrijvingen en foto's van planten vindt u op Plantensoorten. De site is in ontwikkeling. Iedereen kan haar foto's opsturen naar deze site en zelf bijdragen leveren.

Hier kunt u zoeken naar de naam van een plant, u zoekt op de Nederlandse naam en vindt de Botanische naam. U kunt bij de plantenvinder zoeken bij welke kwekerij de plant die u zoekt verkrijgbaar is.

Op Tuin & Landschap kunt kijken hoe vakmensen omgaan met het ontwerpen van tuinen. Onderdelen zijn Boomkwekerij, Bloemenhandel en de teelt. Oude themanummers zijn te downloaden, bijvoorbeeld het themanummer Groene Composities met achtergronden achter de keuze van verschillende plantencombinaties.

Op deze site kunt u zaden ruilen. U kunt zaden aanbieden en aanvragen. Ook vindt u op deze site informatie over zaaien.

Tuinreizen 

Garden Tours, Rotterdam, die prachtige reizen naar Engeland, Schotland en Ierland verzorgen. Maar ook naar Zuid-Afrika gaan.

 Rozen snoeien

Waarom, hoe en wanneer de rozen moeten worden gesnoeid.

 

 

 

meer
22
Oct
Herfstbloeiers
21
Oct
De wereld op zijn kop…