Groentips & Groeninfo

IS EEN STENEN POT BETER DAN EEN PLASTIC POT?

Veel plantenliefhebbers sieren de tuin op met kuipplanten.
Naast de bloeiende exemplaren is het plaatsen van olijfboompjes of laurierboompjes erg in trek. De meeste planten worden verkocht in plastic containers. De vraag is dan of het verplanten in een stenen pot niet beter is voor de plant.
Het voordeel van een stenen pot is dat deze zwaarder is, dus niet zo snel kan omwaaien en mooier is om te zien. Een plastic pot heeft een voordeel dat de grond minder snel uitdroogt. De allerbeste oplossing is een plastic pot in een stenen pot plaatsen. Veel kuipplanten en vooral de mediterrane buitenplant kan een paar graden vorst verdragen. Zakt de temperatuur verder onder nul, dan moet de plant naar binnen gehaald worden. Een koele plek is hiervoor het beste. Het voordeel van een plant in een plastic pot is dat de plant makkelijker verplaatst kan worden.
Veel bloeiende kuipplanten vragen om extra mest in de vorm van vloeibare plantenvoeding. Bij bladplanten als de olijf en de laurier moet je spaarzaam omgaan met het bemesten. Dit om een te sterke bladgroei tegen te gaan. Ze groeien te snel, waardoor ze in de winter periode extra kwetsbaar zijn.

meer
22
Oct
Herfstbloeiers
21
Oct
De wereld op zijn kop…