Doetinchem
bekijk online
Nieuwsbrief

Geen ontmoetingen met elkaar en toch een beetje contact houden......

Beste leden en andere lezers van onze nieuwsbrieven,

We hopen dat het goed met jullie gaat!
Zoals jullie wel begrijpen, door het Coronavirus en alle maatregelen die genomen moeten worden is een groot deel van onze activiteiten in ons jaarprogramma niet doorgegaan.

Ook deze keer moeten we helaas weer een aantal activiteiten afzeggen!
In juni stond de Nationale Tuinweek met als thema, "de eetbare tuin" op het programma en in die week hadden wij op 17 juni, met het oog op het thema, een avondexcursie naar de Stadsboerin in Doetinchem vastgelegd.
Helaas, het kan niet doorgaan!

Ook onze veelbelovende dagexcursie naar het Salland in Overijssel hebben we moeten afzeggen. We kunnen in deze tijd niet met z'n allen in een bus gaan zitten.

Onze bloemschikcursussen liggen al vanaf half maart stil en of we na de zomer weer kunnen gaan starten, het blijft erg onzeker. Voorlopig staat als stip op de horizon voor de bloemschikgroepen de maand oktober als startmaand in de agenda. Maar als de "anderhalvemeter maatregel" van kracht blijft wordt dat wel heel erg moeilijk. In de komende weken krijgen onze cursisten van ons bericht hoe we de niet ontvangen lessen gaan compenseren.

Mogelijk kunnen veel van onze activiteiten, zoals excursies e.d.doorgeschoven worden naar volgend jaar. Daar houden we je van op de hoogte!

Het is ontzettend jammer, elkaar ontmoeten en even bijpraten, het zit er voorlopig nog niet in. De gezondheid komt op de eerste plaats. Het devies is nu niet "blijf thuis", maar "vermijd drukte".

En daardoor zijn we allemaal veel thuis, velen zeggen "mijn tuin is nog nooit zo mooi geweest" veel mensen hebben nu meer tijd!

Ook zijn er docenten van verschillende bloemschikgroepen die een mooi bloemstuk online hebben gezet, met wat uitleg erbij konden de cursisten het bloemstuk thuis maken.

Om toch een beetje contact met elkaar te hebben, lijkt het ons leuk als jullie ons laten weten waar je mee bezig bent in je tuin of op je balkon, of je misschien via de online-opdracht een bloemstuk hebt gemaakt, of je hebt van iemand een mooie plant gekregen of geruild, misschien heb je iets gezaaid en is dat geweldig goed opgekomen..........

Kortom, stuur ons een foto van je prachtige tuin met een klein verhaaltje, of van een mooie plant, met hoe je er aan bent gekomen of waarom die het dit jaar veel beter doet dan voorgaande jaren. Of een foto van dat mooie bloemstuk dat je thuis hebt gemaakt. in plaats van op de cursus.

Wij zouden het erg leuk vinden als we veel foto's met een verhaaltje ontvangen van de lezers van onze nieuwsbrief. Dan hebben we toch nog wat contact met elkaar, weten we ook een beetje waar de ander mee bezig is. En op die manier kunnen we onze tuinervaringen, bloemschikervaring of plantenweetjes met elkaar delen.

Mail de foto met het verhaaltje naar info@doetinchem.groei.nl. en wij zetten ze in onze nieuwsbrieven en op onze website www.doetinchem.groei.nl

Alle reacties zullen dan voor iedereen zichtbaar zijn!
Wij hopen op veel reacties!

Ik geef alvast in de deze nieuwsbrief een aftrap met een foto en het verhaaltje bij mijn mooie Geranium, eeh Pelargonium........

We wensen iedereen een mooie, bloeiende en vooral gezonde zomer toe!
Agnes, Cobi, Hans, Sijtzes en Janke

Bestuur van Groei & Bloei Doetinchem en omstreken

Mijn mooie geranium, eeh Pelargonium.......

Ik wil er niet achter zitten........... Maar ik heb deze mooie Geranium, eeh Pelargonium van een Groei & Bloei-vriend gekregen!

Om precies te zijn vorig jaar juni, kreeg ik deze plant, omdat ik had gezegd bij hem thuis, dat ik die zo mooi vond.

Dus hij heeft er een voor me gestekt en verzorgd en vorig jaar juni, de 24e was het dan zover dat ik 'm kreeg. Net voordat hij en zijn vrouw bij ons op de koffie zouden komen, ging ik nog snel een boodschapje op de fiets doen...

Iemand gooit zijn autodeur open net op het moment dat ik langsfiets,........

Een poosje later zit je op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis en krijg je gips, pols gebroken.

De vriend en z'n vrouw waren opgevangen door de buurvrouw en lieten de plant achter en gingen weer naar huis.

Ik heb vorig jaar genoten van de mooie Pelargonium, mijn Groei & Bloei-vriend heeft 'm deze winter weer verzorgd en in april heb ik 'm weer opgehaald

Met veel dank aan mijn lieve Groei & Bloei-vriend bloeit ie nu geweldig mooi op ons balkon!
Janke Kuiper