Activiteiten & Actueel

Met bloemen in de weer!

Bloemschikken bij Groei en Bloei afdeling Veenendaal, Rhenen e.o. is meer dan een bosje bloemen in de vaas zetten. Er zijn 2 docentes op dit moment. Voor velen een bekende is Lia van Berkel die al meer dan 25 jaar de cursussen verzorgt voor afd. Veenendaal. Wegens fysieke klachten heeft zij de beginners- en gevorderdengroep echter over moeten dragen aan onze 2e docente Esther Leefoge.

Esther is ooit begonnen in de beginnersgroep bij Lia en werd zo door het bloemschikvirus bevangen dat zij verder is gegaan en haar diploma's heeft gehaald in het bloemenvak en nu van Lia de beginners- en gevorderdencursussen heeft over genomen.

U kunt beginnen met een beginnersgroep bloemschikken.

Hierin krijgt u alle begintechnieken aangeleerd zoals bijvoorbeeld het binden van een boeket, een éénzijdig stuk op een vaas, klemmen en binden, een biedermeier schikken en een éénzijdig stuk in een schaal. Ook de grondbeginselen van het bloemschikken worden u helder en duidelijk uitgelegd en aangeleerd.

Vervolgens kunt u doorstromen naar de gevorderden waar u de eerder geleerde technieken verder uitbreidt zoals bijv. een cascadeschikking en de draadtechniek.

Daarna kunt u ook nog verder gaan in één van de hobbygroepen. Deze zijn op woensdag- of donderdagavond of donderdagochtend. In deze groep is er veel meer vrijheid wat het schikken betreft. Uiteraard kunt u de aangeleerde technieken nu in praktijk brengen maar de onderwerpen worden nu samen met de docente bepaald.

Alle groepen komen ongeveer 1 keer per maand bij elkaar. Waarbij de beginners en gevorderden dit gedurende 6 maanden doen (okt, nov, dec, febr, mrt en apr) en de hobbygroepen gedurende 8 maanden (jan, febr, mrt, apr, sept, okt, nov, dec)

Wilt u meer inlichtingen over de cursussen neem dan s.v.p. contact op met Ineke v.d. Bosch via tel.nr.  06-13241751 of via email  vdbosch.ineke@gmail.com

meer

 

 

 

22
Oct
Herfstbloeiers
21
Oct
De wereld op zijn kop…