Groentips & Groeninfo

Siergrassen, vaste plant van het jaar 2009

Opnieuw is een hele groep uit de vaste planten verkozen als vaste plant van het jaar. In 2009 dragen siergrassen de titel. Om dit uit te dragen is een promotieposter gemaakt met daarop een aantal siergrassen, zowel lage als hoge soorten,  zowel groen als rood als blauw, met en zonder pluimen.

Siergrassen zijn makkelijk in onderhoud en de vrees voor het woekeren van siergrassen is ongegrond. De meeste gecultiveerde soorten vormen mooie pollen, die gemakkelijk in bedwang kunnen worden gehouden door ze in het voorjaar op maat af te steken of te scheuren. Eenmaal aangeslagen vragen siergrassen bijzonder weinig aandacht. Deze duurzame en onderhoudsvriendelijke planten geven niet alleen een prachtig accent aan elk type tuin in de zomer, maar geven het tuinbeeld ook in de winter een heel bijzonder accent.
Siergrassen doen het vooral goed in de omgeving van vijvers en in oosterse tuinen. Ze kunnen dienen als rustpunt in een verder veelkleurige tuin. Siergrassen zijn sterk en weinig ziektegevoelig, niet duur in aanschaf en ze groeien op ieder plekje met voldoende zon.

Wil je meer weten over siergrassen, surf dan naar:

www.neerlandstuin.nl/plantenc/siergrassen

 

 
meer
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923