Zaaiclub Groei en Bloei afdeling Drachten

De Zaaiclub

Wie zijn wij en wat doen we?

De Zaaiclub is een tuinclub van leden van G&B Drachten met als gemeenschappelijke interesse het zelf vermeerderen van planten.

We komen ongeveer 12 keer per jaar een ochtend bij elkaar. Onder het genot van een kopje koffie worden er tuin nieuwtjes, overtollige zaden, zaailingen, planten en stekken uitgewisseld. Ook maken we altijd een rondje door de tuin van de gastvrouw/heer.

Verschillende keren per jaar hebben we een doe-ochtend, waarop diverse zaaitechnieken of stektechnieken worden uitgeprobeerd. Tijdens de eerstvolgende bijeenkomst worden dan de resultaten vergeleken en de zaailingen verspeend.

In mei staan we altijd met een marktkraam tjokvol zelfgekweekte planten op de Groenmarkt in Beetsterzwaag.

Twee keer per jaar gaan we een dagje elders op tuinbezoek, meestal bezoeken we dan een kweker en een of twee tuinen.

Nieuw initiatief is te komen tot een tweede zaaigroep(je). Lees er Initiates file downloadhier meer over.

stekworkshop
zaaisel andrys