Augustus - September

De zomer is in volle gang. Op het moment dat ik dit schrijf gaan waarschijnlijk de warmterecords gebroken worden. Het wordt vandaag 38 of 39 graden en morgen 39 of 40. Ik vind het vreselijk.

Temeer omdat het zo weinig geregend heeft. Het is buiten in de tuin zo ontzettend droog dat het vervelend wordt om te zien.

Sproeien, dat is maar amper een oplossing, het blijft wachten op regen. Elke keer hopen we dat er regen komt maar in de praktijk blijkt een regenvoorspelling vaak uit te draaien op een teleurstelling!

Kortom, het is deze dagen niet echt leuk, het tuinieren.

Gelukkig zijn dergelijke warme dagen uitzonderingen en komen er volgende week weer wat normale temperaturen.

Het is vakantietijd en dan hoeven we ook wat minder te doen. Bij de hitte is dat geen probleem. Je mag niet te lang in de zon komen en je moet je rustig houden. Dat doen we dus maar.

In augustus gaat ons seizoen weer beginnen met de traditionele augustus-excursie, georganiseerd door Rozannie. Ook dit jaar belooft het weer de moeite waard te zijn. Er zijn mooie tuinen in Twente en het blijft altijd leerzaam om bij deze tuinliefhebbers te gaan kijken.

Op 1 september is dan de OpenTuinenEstafette, een gezamenlijk initiatief van Groei & Bloei-afdelingen in Oost-Brabant. U bent dan van harte welkom bij 4 van onze leden, geheel gratis. Samen met de jaaragenda hebt u de folder ontvangen van dit evenement.

September is de 1e lezing gepland, een lezing dit keer van onze eigen leden Annelies Weterings en Ruud van de Hoef. Het verhaal van hun tuin, hun hobby, en al wat daarbij komt kijken. Hopelijk zijn er op termijn nog meer leden die wat willen vertellen over hun eigen ervaringen, goede en slechte. We leren nl. van allebei!

“Education permanente”, we steken steeds weer van alles op, van alle lezingen en evenementen, een mooi streven.

Met hartelijke groet,

Bea van Grinsven-van Doorn, voorzitter Groei & Bloei Meierijstad