Activiteiten & Actueel

Oktober November 2019

Gisteren was het 28 september, een heuglijke dag omdat er die dag maar liefst 21 mm regen gevallen is!

Met heel veel ongeduld hebben we immers op deze dag gewacht, eindelijk een behoorlijke hoeveelheid regen die ervoor zorgt dat we weer verder kunnen. Wij eigenlijk niet zozeer, maar onze planten die deze zomer flink hebben moeten afzien.

Gelukkig wordt het wisselvallig weer, de beste omstandigheden voor onze tuin.

Spreken over je eigen tuin bleek in september een succes, we hebben allemaal genoten van de lezing van Annelies en van Ruud. Twee echte liefhebbers die goed kunnen aangeven wat de tuin en de planten voor hen betekenen.

In october komt er opnieuw een Groei & Bloei-lid dat vertelt over zijn eigen tuin: dhr. Hans Sleutjes. Hij bleek bereid te zijn mijn eigen lezing over te nemen omdat ik helaas mijn reis naar Kew heb moeten annuleren. Hans is erg enthousiast en dat is de belangrijkste voorwaarde voor een succesvol verhaal. Wij zijn benieuwd.

In november ontvangen we in de Schakel een professional,  dhr. Eric Meijer, van Tuinontwerp Meijer uit Wageningen.   Hij komt ons aangeven waarom de ene plantcombinatie werkt en de andere niet. Meestal wordt ons dat wel duidelijk nadat het kwaad geschied is. Het zou fijn zijn als we de “valkuilen” voor het combineren kunnen vermijden.

Het is een drukke tijd in de tuin, ideaal voor aanplanten en herindelen, maar gelukkig zijn de dagen inmiddels wat korter en kunnen we fijn ’s avonds naar de Schakel gaan. 

U bent van harte welkom en wij zijn blij als u komt!

 

Bea van Grinsven, voorzitter Groei & Bloei afd. Meierijstad

meer
Logo Groei & Bloei afdeling Meierijstad
Woordje van onze voorzitter Bea van Grinsven
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923