foto's

Houdt u ook van groen, bloemen en planten? Heeft u plezier in tuinieren? Vindt u het leuk uw hobby en liefde
voor de natuur met anderen te delen? Dan bent u hier op het juiste adres!

De activiteiten van de afdeling Haren en omstreken bestaan uit:

• Lezingen over tuinen, parken, bomen, tuinreizen
  • Bloemschikcursussen voor zowel beginners als gevorderden
  • Workshops (in december Kerststukken maken)
  • Open tuinen
  • Tuinbeurs
  • het Tuinfietsrondje

Digi-Nieuws

Abonneer u op de digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten van de afdeling. U krijgt dan kort voor aanvang van een activiteit een herinnering per mail.

Klik hier om u te abonneren.

.

Grassen en schaduwplanten; lezing door Jan Dijkstra op 17 oktober

Een tuin op het noorden. Een tuin met veel bomen en heesters, voor veel tuinbezitters is de schaduw in de tuin een probleem. De planten willen niet groeien of niet bloeien, het is te droog of te nat. Toch zijn er verrassend veel mogelijkheden om ook in de schaduw de tuin aantrekkelijk en spannend te maken.

Schaduwplanten zijn in tegenstelling tot zon minnende planten vaak minder uitbundig in bloei en vallen meer op door hun bladvormen en de subtiele bloeiwijze.

Aan de hand van dia’s zal Jan Dijkstra van kwekerij Aan de Dijk (Oudeschip) vertellen over vaste planten en grassen die het onder verschillende omstandigheden in de schaduw prima doen.

Datum: donderdag 17 oktober 2019
Plaats: 't Loughoes, Kosterijweg 2, 9761 GE Eelde
Tijd: 20.00 uur
Kosten: leden Groei&Bloei gratis; niet-leden € 4,00 pp

Workshop Bollenmand vullen op 9 november 2019

Evenals voorgaande jaren wordt er weer een ochtend georganiseerd op kwekerij Oostwaard in Zuidbroek, Opens external link in new windowwww.vanoostwaard.com  Onder leiding van Renate Oostwaard kunt u een mand vullen met meer dan 120 bollen, verdeeld over verschillende lagen. Bovenop worden vijf viooltjes geplant, zodat de mand er meteen al leuk uitziet. Na de winter beginnen de eerste bollen te bloeien en dat gaat door tot ongeveer eind mei.

Als u mee wilt doen aan deze workshop kunt u zich aanmelden bij Ineke Bremer, tel. 050-5271049,  Opens window for sending emailineke01(at)tele2.nl of via het Opens internal link in current windowaanmeldformulier.

Datum: zaterdag 9 november 2019
Tijd: 9.30 - 11.30 uur
Plaats: Kwekerij Oostwaard, de Akkers 17, Zuidbroek
Kosten: € 32,50 per mand

Aanmelden kan tot uiterlijk 19 oktober. Als u de lege mand van vorig jaar meeneemt, dan krijgt u € 2,50 korting. U kunt niet pinnen bij de kwekerij!

Vervoer: Op eigen gelegenheid of meerijden in overleg, waarbij de vervoerskosten gedeeld worden.

Vertrek: Om 8.45 uur vanaf het parkeerterrein van het Hotel Nescio Haren, Emmalaan 3, Haren.

Op de kwekerij zijn ook kant-en-klare manden te koop, leuk om cadeau te geven. Als u de kwekerij van te voren belt (tel. 0651 854872) dan staat uw extra mand klaar, voor € 35,00. U kunt het ook aangeven bij de aanmelding.

Bloemschikcursus voor beginners en gevorderden najaar 2019 VOL GEBOEKT!

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de bloemschikcursussen. Beide cursussen zijn helemaal vol geboekt!

In september beginnen de Groei & Bloei bloemschikcursussen in het Terra college te Eelde. Een cursus van 4 avonden voor beginners en 4 avonden voor gevorderden onder leiding van Arjan Oosting, docent Bloemschikken aan het VMBO Groen in Eelde.

Alle informatie hierover kunt u lezen op deze website. Klik op: Opens internal link in current window>>>>

Bezoek ons ook eens op Facebook

Deze maand in Groei & Bloei

ZOMERTEMPERATUUR in HERFST