Home

Terugblik: Bezoek aan De Wit Tuingereedschappenfabriek

Op 22 maart 2018 gingen wij met een groep van 15 mensen op weg naar Kornhorn, naar De Wit Tuingereedschappenfabriek.  Bij aankomst werden wij hartelijk ontvangen door één van de eigenaren en werd ons eerst een kopje koffie of thee aangeboden met iets lekkers erbij. Daarna gingen wij de fabriek in en onder het geronk van de enorme machines kregen wij uitleg hoe de verschillende tuingereedschappen tot stand komen. Als grondstof wordt staal uit Zweden en hout voor de stelen uit Tsjechië geleverd. Het hout is essenhout afkomstig van de Es, Fraxinus excelsior. Om met de tijd mee te gaan wordt er gebruikgemaakt van Robots. Een plantenschepje is na 3 minuten kant en klaar!

Er werken momenteel 25 mensen in dit bedrijf. Een kijkje in hun magazijn was een hele belevenis. Allerlei modellen schoppen, plantschepjes, bollenpoters, harken  en ga zo maar door kwamen op ons netvlies. Wat een rijke collectie! Zij leveren wereldwijd. Terug in de hal was het mogelijk tot het kopen van tuingereedschap. Velen van ons gingen wel met een bijzonder gereedschap naar huis. Als het zachte weer aanblijft, kunnen de tuinliefhebbers met hun aangeschafte tuingereedschap aan de slag! Het was een zeer geslaagde middag!

Janneke Kruijer

 

Van 15 t/m 18 februari werd voor de 26e keer de tuin- en sfeerbeurs gehouden in Martiniplaza. De grootste tuinbeurs van de drie noordelijke provincies, met de nieuwste trends op tuingebied Er waren o.a. voorbeeldtuinen en er werden lezingen gehouden.

Ook Groei & Bloei was van de partij. Niet alleen onze afdeling maar alle afdelingen uit de provincie Groningen. In onze stand stonden bloemschikkers uit de hele provincie hun kunsten vertonen en de resultaten werden verkocht. Ook op culinair gebied viel er wat te beleven. Kortom, een leuk uitje voor iedereen die van tuinen houdt.

 

Opens external link in new window

meer

 

 

 

14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923
Menu