Alphen aan den Rijn
bekijk online
Nieuwsflits

Extra Excursie in Alphen aan den Rijn naar Voedselpark

Op een voormalig schapenweitje van de Iedereen Hoeve in Alphen aan den Rijn aan de Ridderbuurt hebben Joost Lalau en Joost Mentink een heel apart voedselpark gerealiseerd.

Joost LaLau heeft in zijn jeugd gewoond op een boerderij in het buurtschap Ofwegen en heeft van zijn vader veel geleerd over het telen van groenten en fruit. Joost Mentink is bioloog en al zijn levenlang in het bijzonder geïnteresseerd in gezonde voeding, ecologie en natuur.

In het voedselpark kweken ze veel verschillende en bijzondere soorten fruit, kruiden en groenten. Op dit moment staan er al meer dan 200 soorten. Alles natuurlijk, zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen vanuit de gedachte om te zorgen voor een gezonde bodem en een grote biodiversiteit. Als je ziet hoe het nu al is en je vergelijkt het met toen ze begonnen eind 2019, dan is dat al een wereld van verschil. Eigenlijk niet te geloven wat er in zo’n korte tijd kan!

Een rondleiding op deze bijzondere plek is een bijzondere ervaring. Het voedselpark is normaliter niet toegankelijk voor publiek.

Op initiatief van Groei en Bloei Alphen ben je van harte uitgenodigd op dinsdagavond 6 juli van 19.30 – ca 21.00 uur.

Je bent van harte welkom. Joost en Joost maken er samen een feestje van voor jou!

Het adres is: De Iedereen Hoeve, Ridderbuurt 3, Alphen a/d Rijn

Er is heel weinig parkeerruimte, dus kom bij voorkeur op de fiets.

De excursie kost € 7,50 per persoon. 

Let op: deelname alleen na inschrijving via Groei en Bloei Alphen a/d Rijn