Diversen

Voorgerecht of borrelhapje: voor 4 personen, 2 soorten vulling

Kook 4 eieren in 8 à 10 minuten hard en laat ze onder koud stromend water schrikken en pel ze. De eieren halveren en de dooiers voorzichtig verwijderen.

Ingrediënten voor vulling 1

4 el verse roomkaas met kruiden
4 el slagroom
4 blaadjes kropsla
1 el bieslook, fijngeknipt

Bereiden: met een vork het eigeel met de roomkaas en slagroom mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Holtes van de halve eieren met een spuitzak of lepel vullen met het eigeelmengsel. Sla op een bordje leggen en gevuld ei erop zetten. Bestrooien met bieslook.

Ingrediënten voor vulling 2

halve citroen
1 avocado
1 el mayonaise
3 el geraspte Parmezaanse kaas
4 blaadjes kropsla
Peterselie

Bereiden: de citroen uitpersen, de avocado halveren en de pit eruit halen. Met een lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil scheppen. Het vruchtvlees met het citroensap pureren. De mayonaise en kaas erdoor mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Holtes van de halve eieren met een spuitzak of lepel vullen met het avocadomengsel. Garneren met een toefje peterselie.

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST