De jaarlijkse excursie voerde ruim 40 leden naar de Lopikerwaard en naar Boskoop.

De eerste tuin was meteen genieten geblazen! Zowel wat betreft de tuin de Kastanjehof van familie Tomlov, Kapelsepad 2, Lopikerkapel als de heerlijke appeltaart bij de koffie, waarvan u HIER het recept kunt downloaden. Wie deze tuin en nog 6 andere in augustus nog eens wil bezoeken kan terecht tijdens de open tuinen dagen van tuinclub Lopikerwaard op 16 en 17 augustus.

Na dit fraaie begin, waarbij de chauffeur ons via smalle dijkjes op vakkundige stuurmanskunst trakteerde, werd de tocht voortgezet naar Boskoop. Daar was een vaarttocht geregeld tussen de vele boomkwekerijpercelen.

Het volgende adres was Kwekerij Esveld. Hier was o.a. een enorm uitgebreide collectie esdoorns te bewonderen. De bus was voorzien van een flinke laadruimte die al snel vol planten kwam te staan.

Het laatste adres was de Proeftuin van Holland waar twee bedden met klaproosjes voor een uitbundige begroeting zorgden.

De terugreis liep via Renswoude waar deze geslaagde dag werd afgesloten met een lekker diner.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919