Groentips & Groeninfo

Op deze pagina hebben we leuke uitstapjes en groen-evenementen geselecteerd. Mocht je zelf een goede tip hebben, mail 'm dan naar de webmaster.
Als je wilt weten wat er bij ons in de buurt nog meer te doen is? Bezoek dan eens de website van Uit in de Haarlemmermeer: www.uitinhaarlemmermeer.nl

Alle open tuinen in Nederland en België zijn te vinden op de internetsite www.bezoekmijntuin.nl.


Op de landelijke website van Groei&Bloei staan talloze evenementen op datum opgenomen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Projectweek van 23 t/m 28 september 2019 "Hovenier helpt

Eind september staat in het teken van Hovenier Helpt. Bij dit initiatief gaan hoveniers een dag gratis aan de slag in de tuin van een hulpbehoevende. Bij iemand waar bijvoorbeeld de tegels zo erg zijn verzakt dat hij of zij niet meer met de rolstoel in de tuin kan komen of doordat leeftijd een rol speelt die grote boom niet meer te snoeien is.
Afgelopen jaren zijn er al ruim 200 mensen geholpen in hun tuin. Kent u iemand die wel wat tuinhulp kan gebruiken?

U kunt uw project indienen tot 1 september.
 

Opens external link in new windowMeldt hier een project aan

Naar boven

De Groene Route in Noord Holland

De Groene Route deelnemers bieden bezoekers veel groene inspiratie en moedigen graag aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur.

De organisatie van "De Groene Route" je graag laten genieten van de prachtigste privé-tuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat bij allen hoog in het vaandel.Zij inspireren je graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten… Of kom gewoon puur genieten van al het moois!

Ieder jaar organiseren w=ze een aantal open dagen waarop je een zelf gekozen rondje kunt rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen. : www.degroeneroute.nl

 

 

Vanaf 24 maart is iedereen van harte welkom bij Tulipstore in de showtuin met 350 soorten tulpen van

De beste tijd om deze tuin te bezoeken is rond half april tot eind april in een normaal seizoen.

Tulipstore biedt ons 15% korting aan op het nieuwe assortiment door het gebruiken van de code GBHAARLEMMERMEER.

Global Garden

Beste tuinliefhebber,

Daar waar de koeien op een boot staan aan de Hillegommerdijk in Zwaanshoek vindt u Global Garden. U zult versteld staan van de oppervlakte van het tuincentrum en van het enorme aanbod bomen, heesters, vaste planten en kamerplanten, dat Global Garden te bieden heeft.

Van groot tot klein, van alledaags tot exclusief, van Hollands tot Italiaans, voor iedere tuin en iedere huiskamer is er bij Global Garden iets moois of gezelligs te vinden.
Naast kamerplanten is er voor binnenshuis genoeg te zien: potten, lantaarns, kaarsen, zijden bloemen en- planten, diverse decoratie etc.

Global Garden hoopt, dat u langskomt. U bent van harte welkom! 

Met vriendelijke groet,
Het Global Garden Team

Klik op de foto voor informatie over Global Garden

Agenda Tuinevenementen

Op deze site vindt u allerhande tips op het gebied van tuinevenementen. 

 

 

Hoe het begon.

In 1981 ben ik, Hans Kramer, als jonge twintiger begonnen met de kwekerij. De tuinbouwopleiding was gedaan en ik kon niet wachten om voor mezelf te beginnen. Een schraal hoekje Veluws land, waar m´n grootvader oorspronkelijk boerde werd ingericht als kwekerij. Beukenhagen en eikenwallen werden er geplant om luwte te geven op deze koude, droge plek op een stuwwal op de Veluwe. Er werd meteen begonnen met het vermeerderen en kweken, waarbij mijn vrouw Miranda me vanaf 1990 hielp.

Het gehele jaar worden er diverse evenementen georganiseerd, klik hiervoor op de foto om naar onze website te gaan.

Klik op de foto voor de website
Klik op de foto voor toegang tot de website van Het Plantzoentje
Voor de website van De Stekkentuin, klik op de foto!

U bent van harte welkom tijdens een van onze open dagen.
In 2018 worden die gehouden op:

zaterdag 21 & zondag 22 april 2018, Bollenweekend
21 mei 2018, 2e Pinksterdag,Voorjaarsdag
30 juni en 1 juli 2018, Zomerweekend
18 en 19 augustus 2018, Nazomerweekend

Buiten de open dagen is de tuin op afspraak te bezoeken voor groepen van tenminste 10 personen.
In Kaatsheuvel en omgeving zijn meerdere bijzondere tuinen open voor bezoek. In 2018 wordt inmiddels voor het 14e achtereenvolgende jaar de tuinenroute “Open Tuinen Midden Brabant” georganiseerd. De meeste tuinen kunt u ook op afspraak bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.tuinenmiddenbrabant.nl.

Klik op de foto voor toegang tot de website
Klik op de foto voor toegang tot de website

PlantenTuin Esveld is al vanaf 1865 een familiebedrijf. Ruim een halve eeuw is onze kwekerij al een voortrekker op het gebied van bijzondere en exclusieve tuinplanten. De kennis die zo is ontstaan delen wij graag met U door het geven van beplantingsadviezen en lezingen, tijdens speciale evenementen. Maar deze historie en kennis is ook zichtbaar in onze kwekerij. De Japanse esdoorntuin, die buiten ruim 700 verschillende esdoornsoorten, nog een tiental andere Nederlandse Plantencollecties bevat, is ruim een hectare groot. In alle jaargetijden een bezoek meer dan waard.

 

Rijneveld 72, NL-2771 XS Boskoop
Telefoon 0172-213289, Telefax 0172-215714e-mail : info(at)esveld.nl

meer
23
Aug
De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
23
Aug
voor t eerst parkieten aan mn plant