Activiteiten & Actueel

AV en lezing 7 april 2009

Op deze avond was de jaarlijkse Algemene Vergadering. Na de pauze was er een lezing over de Keukenhof door de heer W.N. Grimme uit Lisse.

De Keukenhof is internationaal bekend. Het is de tentoonstelling van de bol en knol gewassen die in het voorjaar bloeien. Het begon als volgt: Op de ochtend van Nieuwjaarsdag 1949 is het heel rustig in het dorp Lisse. Verkeer is er niet. En dan is er groot alarm: Brand, brand op de Keukenhof. Het bleek een oefening te zijn. De Burgemeester was ook op de plaats des onheils aanwezig geweest en op de terugweg zegt hij tot zijn secretaris ”Dit zou nu nog eens een prachtig terrein zijn voor een openluchttentoonstelling voor bloembollen”. En zo is het begonnen. Op 25 maart 1950 om half drie in de middag kon de Nationale Bloemententoonstelling Keukenhof door de Minister van Landbouw, dr. S. L. Mansholt, plechtig worden geopend.

De lezing ging over die bloemententoonstelling en geeft een beeld te zien van het vroege voorjaar tot aan het moment van sluiten. Beelden van de tentoonstelling en van de prachtige gewassen gaan aan ons voorbij.  

2. Geen vogeltje, maar bloemen in de kooi
3. Fijne Paasdagen
4. Bloemen voor mw. Huls en mw. Jehee als dank
5. Perkgoed voor leden
meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST