Diversen

Workshop hanging-basket

Donderdag 14 mei was het dan weer zover om met de vrienden van "Groei en bloei" een hanging-basket maken bij de firma Huiting.Dat is voor mij niet echt naast de deur, maar zeker de moeite waard er naar toe te gaan en letterlijk de handen uit de mouwen steken, al is het alleen al voor de prachtige aanbod van planten waaruit je naar hartelust kunt kiezen. Het was redelijk goed weer, al kon je aan de lucht wel zien dat er ander weer op komst was.

Bij de kwekerij, waar al jaren workshops gehouden worden, stond alles al klaar. Pascal verwelkomt iedereen hartelijk. Bij de tafel zien we onze medecursisten. Een aantal zijn bekend en er zijn ook altijd weer nieuwe gezichten. Pascal vertelt hoe we het beste kunnen beginnen met de hanging-basket, welke planten niet bij elkaar kunnen en welke het nou juist leuk doen bij elkaar. Onderwijl loopt Hetty rond met koffie, thee, stroopwafels en cake, omdat hard werken beloond moet worden. Maar het leukste is natuurlijk als je naar buiten mag en een keuze gaat maken welke planten er gebruikt gaan worden. Als je buiten loopt en die prachtige planten ziet, die er zo verzorgd bij staan, is het een lust voor het oog. Het is altijd een beetje vochtig en misschien daarom ruikt het ook zo speciaal. Daarom zou je het al doen.

Zoals altijd loopt Pascal rond om een ieder goede raad te geven en zo nodig een helpend handje te bieden. Er kan naar hartelust gecombineerd worden en in de loop van de avond zie je allerlei mooie creaties verschijnen. Het wordt dan ook tijd om elkaar’s stukken te bewonderen. Ik vind dan zelf dat er bijzonder creatieve mensen bij zijn, daar zouden ze meer mee kunnen doen.

Maar aan alle leuke dingen komt natuurlijk ook een eind, zo ook hier aan. Na een laatste blik op elkaar’s hangers gaan we toch richting kassa en uitgang. Het is toch altijd weer later dan verwacht maar natuurlijk wel met iets moois achter in de auto. Thuis zullen ze wel weer opkijken hoe creatief ik ben geweest, wat kan ik dan weer trots zijn. Daar kunnen we van de zomer weer van genieten en dat is ook precies de bedoeling. Volgend jaar kom ik vast en zeker weer.

Voor meer foto's klik dan op Opens external link in new windowfotoalbum.

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915