Diversen

Zo maar enkele tuinplanten (foto's Henk Schuurmans)

Dit is de kuipplant Michelia figo, de plant kan goed gesnoeid worden zodat het een compact geheel blijft. Blijft wintergroen mits op minimaal 10º C en redelijk licht overwintert. De bloemen zijn niet zo spectaculair in kleur of vorm, maar de geur is heel bijzonder, nl. die van goed rijpe bananen, (zeldzaam geurtje voor bloemen).

Deze kuipplant is de Pereskia sacharosa, dit is een bladcactus. De plant heeft ook wel stekels maar die zijn ondergeschikt. De bloeitijd is het gehele jaar door. Overwinteren op minimaal 10º C, is bladhoudend. Kan evt. als kamerplant de winter door komen. Heeft voor een cactus heel veel water nodig. Mooie decoratieve bloemrozetten, lila met een geel hart.

 

Deze kuipplant heet Bowiea volubilis. Dit is een uit een bol voortspruitende succulent. Heel decoratief om te laten klimmen, wel ondersteunen, klimhoogte ong. 1.5 m, kleine groene bloemen met honderden tegelijk. In de herfst af laten sterven en de bol vorstvrij bewaren in een niet te droge ruimte. Dus niet bij de verwarmingsketel, maar bv. de kruipruimte van een woning is goed. Als in het voorjaar geen vorst meer verwacht wordt kan de bol in een pot naar buiten. Het duurt wel even voor er goed groei in komt.

 

meer

 

 

 

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver