Activiteiten & Actueel

Dit jaar gaat de reis naar Noord-Holland waar 4 tuinen worden bezocht.

De eerste tuin ligt in de Beemster: “Die Lang Huys
Deze tuin ligt rondom een Zaans groen huis uit 1623.
Via een traditionele voortuin met rozen en hortensia’s lopen we langs de zijkant (boenplaatsje, hoogstamfruitbomen, siergrassen) naar de achterzijde van de tuin, alwaar zich een binnenplaats, een klein huisje en een 100-jarige linde bevinden.
Als we nog even doorlopen komen we bij een bloemenweide, natuurlijke vijver en borders in geel, lila, blauw en purper tinten.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kwekerij Liefhebbersplanten

We vervolgen onze grote excursie en gaan naar het dorpje Winkel: “Kwekerij Liefhebbersplanten”

Kleine vaste-planten kwekerij die zich wil onderscheiden door naast veel cultivars, planten aan te bieden met een meerwaarde.
Daarbij valt te denken aan: lange bloei, geur, stevig, gezond etc. Leuk om lekker rond te struinen en iets aparts te scoren.


 
 
 
 
 
 
 
 

de Mariënhof

De 3e tuin is in Midwoud: “de Mariënhof”

Via een deftige oprijlaan met hoge bomen en 4 reusachtige 150- jarige beuken bereiken we het statige herenhuis uit 1864 met zijn 6000 m2 grote tuin.
Eigenaar Meinoud Dijkema neemt u mee door deze “Mannentuin”
met ruime gazons, grote borders, 36 soorten bomen en een rozentuin. Deze bevlogen tuinliefhebber heeft zelfs  een boek geschreven over zijn tuin.

Page 1 of 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Page 1 of 2

Ilnacullin

De laatste tuin bevindt zich in Schellingkhout: “Ilnacullin”Tuin met grote borders, vijvers en veel minder bekende  vaste planten, heesters en bomen. De Nationale Planten Collectie Helianthemum (Zonneroosje) is hier aanwezig. Tevens wel 100 soorten Hosta ’s. Er is ook een rondeel met speciale rotsplanten omzoomd door klimrozen. Eigenaar Marius doet de rondleiding en nadat je bij zijn vrouw Joke een kopje koffie /thee en lekkere koek hebt genuttigd ga je zelf nog even de tuin in.

 
 
 
 
 
 
 
 
meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST