Diversen

De tuinenreis 2009

Dit jaar zijn we naar onze Oosterburen naar het "Rheinland" op pad gegaan. Voor menigeen van ons een onbekend terrein wat de tuinen betreft. Helaas kon Wim Willemsen zelf niet mee.

De dag begon met wat onbestendig weer. Dus velen hadden een paraplu en regenjas mee. Tot ons verbazing hadden we die totaal niet nodig en heeft zelfs de zon volop geschenen. De bus zou vol geweest zijn, maar helaas hadden we wat ziekmeldingen en verhinderingen. We zijn met 46 mensen vertrokken. Ik hoop dat de zieken weer aan de beterende hand zijn!

Familie Waldorf in Hinsbeck-Nettetal

De tuinen waren zeer divers, maar erg verrassend. De eerste tuin had bij de entree van de tuin twee prachtige Cornus kousa in bloei staan en was met veel hoogte verschil. Voor de ouderen onder ons was het wel goed uitkijken waar je liep.

Kloostertuin in Kamp-Lintfort

De kloostertuin bekeek je eerst van boven af en langzaam daalde je af naar het tuinniveau. Je waande je in een Koninklijke omgeving. Grote in vorm gesnoeide Liguster piramides werden gesnoeid toen wij er waren. Prachtig om te zien hoe iemand dat deed zonder een hulplijntje, maar gewoon met een vaste hand. Leuk dat zoiets als vrij toegankelijk park in het stadje te zien was.

Familie Oldenburg in √údemerbruch

De derde tuin kende geen hagen of afscheidingen maar liep over in de omgeving waar de weilanden en de koeien waren. De blauwe schapenbeelden stonden middenin de tuin en vielen direct op. Daar hebben we een heerlijk zelfgemaakt bessenlikeurtje gedronken. Tot slot hadden we daar de lunch. Wat hebben de mensen ons verwend die dag! Vooral de taarten stonden volop voor ons klaar.

Familie van Huet in Sonsbeck

De vierde tuin lag aan het einde van een woonwijk. Daar werden we welkom geheten door de vrouw des huize. Ze vertelde zeer uitgebreid het verhaal over het ontstaan van de tuin. Prachtige plantcombinaties in kleur , maar vooral ook qua blad. Daar heeft ze veel aandacht aan besteed omdat de bloeiperiode altijd maar een paar weken is. Ook hier kregen we weer eigengemaakt sappen te drinken.

D'n Nooteboom van de familie Krosse in Oud-Zevenaar

Als laatste tuin de tuin in Oud Zevenaar. Ongelooflijk groot en met enorme plantenpartijen. De keuze van de planten was in iedere hoek van de tuin weer anders. Het is mooi om te zien wat een rust een grote groep van dezelfde planten geeft. Heerlijk soep en brood gegeten.

We hadden op de terugreis een vrouwelijke buschauffeur om dat Bert afgelost moest worden. Met veel stuurmanskunst manoeuvreerde ze de bus door de kleine straatjes toen we wegreden.

U kunt meer foto's van deze reis zien Opens external link in new windowin het fotoalbum.

Rond 20.45 uur waren we weer in IJsselstein na een dag vol indrukwekkende tuinen bekeken te hebben.

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915