Activiteiten & Actueel

De tuingroepen

De afdeling Beilen kent drie tuingroepen.

De deelnemers houden zich bezig met excursies en tuinbezoeken.
Ook wordt veel geleerd van elkaars ervaring en adviezen.

De leden van één van de tuingroepen hebben een pluktuin aangelegd, waar ze bloemen kunnen plukken om boeketten samen te stellen.
Vanaf 1 januari 2015 is de nieuwe locatie het volktuinencomplex 'De Goorns' op de Mussels in Beilen.
Een verslag van de pluktuin in 20062007, 2008, 2009 en 2015 vindt u door op het jaartal te klikken.

pluktuinboeket

Boekettenverkoop.

M.i.v. juni is er op iedere eerste zaterdag van de maand verkoop van boeketten uit de pluktuin. Vorig jaar was het een groot succes. Kant en klare boeketten werden verkocht maar men kon ook zelf bloemen uitzoeken voor een boeket. Een delegatie van de tuingroep van de Vrouwen van Nu uit Pesse vereerde de pluktuin met een bezoek en was zeer geïnteresseerd in de oprichting en verdere ontwikkelingen van de tuin.
Voor meer foto's  klik hier.

Een boeket
Een groep op tuinbezoek

Een nieuwe plek voor de pluktuin


Per 1 januari 2015 hebben wij onze pluktuin bij zorgboerderij de Hansehof op Smalbroek
nr.  14,  vaarwel moeten zeggen. In eerste instantie dachten we dat dit het einde van een prachtige periode zou zijn. Aan acht jaren tuingeluk in samenwerking met de landwinkel bij de zorgboerderij kwam abrupt een einde. Gelukkig was er op het volkstuinencomplex 
De Goorns een mooie kavel vrij. En daarmee was snel beslist dat we samen doorgaan met een deel van de oude beplanting uit de voormalige pluktuin. We kregen de volle medewerking om de planten voorlopig in te kuilen op een braak liggend stuk tuin. De foto's laten zien hoe in korte tijd de planten verhuisden van de ene naar de andere tuin. Wim Poll heeft de grote kist die is blijven staan opgeknapt zodat daar spullen in kunnen worden opgeborgen. Sonja heeft direct onder het appelboompje heel veel bollen geplant nadat Wil het boompje eerst een snoeibeurt heeft gegeven. Het appeltje mag voorlopig blijven: vanwege de bloesem en evt. opbrengst. Op de eerste zaterdag in maart 2015 zal het stuk grond onderhanden worden genomen ; omgewerkt, ingedeeld in vakken en ingeplant. Voorlopig houden we het bij het plantmateriaal dat we hebben. Voorzaaien van eenjarigen hebben we even vooruit geschoven omdat we nog niet kunnen inschatten hoeveel ruimte we nodig zijn voor het bestaande plantmateriaal.
Een nieuw seizoen biedt nieuwe kansen en we hebben er weer zin in.

 

Naar boven

meer
De pluktuin op Smalbroek
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923