Diversen

Kijk ... mijn tuin! in Nieuwegein

Woensdag ’s avonds 24 juni Open Tuinenroute in Nieuwegein. De hele dag is het fantastisch weer. Ik verheug me op de avond. Drie tuinen worden opengesteld, t.w. de tuin van Tineke van den Berg, Wil van der Broek en Truus Peerdeman. In deze volgorde bezoeken we de tuinen.

Tineke van den Berg vertelde dat zij vanuit een bestaande tuin veranderingen heeft aangebracht en aangepast aan haar smaak. Er lag bijvoorbeeld grint op de paden en een vijver in de tuin. Het grint ligt er nog, de vijver heeft ze veranderd in een border waarin prachtige Annabelle’s staan. Ook de andere Hortensia’s staan er prachtig bij. Verder staat er een rozenboog met prachtige bloeiende rozen en clematissen. Tineke streeft ernaar dat er tussen april en oktober bloeiende clematissen in de tuin staan. De trots van Tineke is de groentetuin. Een erg gezellige tuin.

De tuin van Wil van der Broek is mooi en groot. Vanaf het terras kijk je, onder de Blauwe Regen doorkijkend, de tuin in. De afscheiding tussen terras en grasveld wordt gevormd door een mooie vijver. Aan de rechter zijde van de tuin staan bloeiende hortensia’s. Aan het eind van de tuin is ruimte gereserveerd voor een dierenverblijf, zoals een pauw, kalkoenen en geiten en aan de linker zijde van de tuin ligt, verscholen achter een taxushaag, een prachtig zwembad. Achter het zwembad is een mooie vierkanten bloemenborder. Naast het dierenverblijf ligt ook nog een boomgaard. Het is een prachtig, verzorgde tuin, een plaatje.

De laatste tuin die we bezochten, was de tuin van Truus Peerdeman. Truus heeft een moderne smaak en dit zie je terug in de strakke lijnen van deze tuin. De hagen zijn mooi gesnoeid. Vooral op de beukenhaag ben ik jaloers. Truus is trots op haar Hostalaantje. De Hosta’s zien er gaaf uit zonder de beschadigingen van slakken. Leuk is de doorgang onder de rozenboog naar het water. Een plekje waar je behaaglijk zit als het warm is.

Drie gastvrije tuinen, met een eigen steil. Net als bij de tuinenroute in IJsselstein kregen we overal een warm welkom. En leuk is natuurlijk als je bekenden van onze afdeling tegenkomt. Truus schatte dat er ongeveer 30 mensen langs zijn gekomen.

Om alles tipt in orde te hebben, moet je er keihard voor werken. Dank je wel, Allemaal, voor het initiatief en de gastvrijheid.

ZIE OOK:

Het verslag van Kijk .... mijn tuin! in IJsselstein en Opens external link in new windowhet fotoalbum

Het verslag van Impressie van een tuineigenaar en Opens external link in new windowhet fotoalbum

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915