Beste leden van Groei & Bloei, afd. Meierijstad

Als u dit leest dan hebben we alweer een goed begin gemaakt van 2019. Een goed begin hoewel het natuurlijk nog bij lange na niet vochtig genoeg is voor onze bomen, heesters en planten.

Het ziet er nog niet zo dramatisch uit als in 2018 maar het lijkt er toch steeds meer op dat we moeten wennen aan weinig regen. Wie had dat een aantal jaren geleden gedacht!

We laten ons echter niet zo gauw uit het veld slaan en we gaan dapper door met onze hobby. Kijken vooral naar planten die het bij dat droge weer goed doen. Gelukkig zijn er dat veel en er komen steeds interessante planten bij, met name die uit het mediterrane klimaat.

Voor het seizoen 2019/2020 hebben wij een programma samengesteld waarbij u weer een en ander kunt leren. Over de samenstelling van de grond, over het combineren van planten, over rododendrons enz. Er valt zoveel te vertellen.

Gelukkig is er ook aandacht voor onze eigen tuinen: Annelies Weterings en Ruud van de Hoef vertellen over hun eigen tuin. Een initiatief dat we van harte toejuichen.

Jammergenoeg is er ook wat vervelends te melden: de firma Intratuin ziet i.v.m. de verbouwingen geen mogelijkheid ons in 2019  onderdak te bieden voor de bloemschikactiviteiten. We moeten nog even wachten voordat wij daar weer terecht kunnen en dat is natuurlijk een behoorlijke tegenvaller. Mocht er toch positief nieuws te melden vallen dan hoort u dat via de website.

Afgelopen jaar hebben we weer een aantal nieuwe leden mogen noteren en daar zijn we erg blij mee. De droogte zorgt ervoor dat er meer aandacht komt voor de noodzaak van onze activiteiten: groen is van levensbelang.

Kortom, het gaat de goede kant op, er is volop aandacht voor dat wat ons lief is. Wij wensen u een fijn tuinjaar!

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur:

Bea van Grinsven-van Doorn, voorzitter

p.s.voor actuele informatie:zie onze website: www.meierijstad.groei.nl

De Schakel
Hoofdstraat 53, 5461 JC Veghel.
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923