Diversen

Ingrediënten:

100 gr. amandelschaafsel
200 gr. bloem
200 gr. basterdsuiker
200 gr. boter
3 eieren
5 peren (of 2 blikken halve peren op siroop à 400 gr.)
1 citroen
taartvorm doorsnede <metricconverter productid="28 cm" w:st="on">28 cm</metricconverter>, ingevet
staafmixer of keukenmachine

Bereiding:

Maal het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Kneed de bloem, 100 gr. basterdsuiker en 100 gr. in blokjes gesneden boter tot een kruimelig geheel. Scheid van 2 eieren de eiwitten en de dooiers. Kneed de dooiers door het bloemmengsel tot een soepel deeg ( de eiwitten worden verder niet gebruikt). Leg het deeg in plastic folie 30 min. in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175ºC. Smelt de rest van de boter en roer dit boor 100 gr. suiker, de fijngemalen amandelen en het citroensap. Klop hier een ei doorheen. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak die iets groter is dan de taartvorm. Bekleed de taartvorm met het deeg. Verdeel de halve peren in cirkelvorm over de bodem en verspreid het amandelmengsel zo gelijkmatig mogelijk tussen de peren. Bak de taart in 45 min. op een rooster in de oven gaar.