Drachten
bekijk online
Nieuwsbrief

Plantenruil
Lezing Monique Wolak over de tuin van Sissinghurst.

Vrijdagmiddag 28 oktober in ontmoetingscentrum "CarrĂ©", De Velden 1, 9204 WH Drachten, aanvang plantenruil 13.15 uur; aanvang lezing 14.00 uur.

Voor aanvang van de lezing is er een zaden- en plantenruil. Breng dus stekjes en overtollige planten en zaden mee. Je kunt een ander er erg blij mee maken en misschien vind je zelf net dat ene leuke plantje. De zadenruil is voorafgaand aan de lezing en vindt vanaf 13.15 uur plaats.

Monique Wolak studeerde Tuin- en Landschapsarchitectuur aan de Wageningen University & Research. Daar combineerde zij de architectuurstudie met historisch onderzoek en omgevingspsychologie. Deze combinatie vormt sindsdien de basis voor al haar werk met monumentale tuinen, parken en landschappen als kern.

Haar liefde voor Engeland, haar mensen, landschap en tuinen mondde in januari 2014 uit in het meest geweldige werk van de wereld: samenwerken met de tuinbaas Troy Scott Smith van National Trusts Sissinghurst Castle Garden, een van de meest beroemde tuinen van de wereld. Aan het begin van 2018 is zij gevraagd door Professor Dr. Erik A. de Jong om met hem samen te werken aan onderzoek en het verzorgen van alle inhoud van een internationaal tuinmuseum, dat haar anderhalf jaar bezig hield. Daarna combineerde Monique haar onderzoeks- en ontwerpwerk voor monumentale tuinen met tuinwerk. Dit voorjaar is zij gevraagd om bij Klement Rentmeesters te komen werken met landgoed- en buitenplaatseigenaren als opdrachtgevers. Daar kan zij haar onderzoeksliefde combineren met adviseren en plannen maken voor historische plekken. En ondertussen helpt zij Troy nog met werk achter de schermen.