Diversen

Kruidnootjes, ca. 50 stuks

Ingrediënten:

100 gr. zelfrijzend bakmeel
50 gr. donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel speculaaskruiden
Zout
40 gr. koude, harde boter, in kleine stukjes
2 eetlepels melk 
Bakpapier
Huishoudfolie 

Bereiding:
Bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden en mespunt zout zeven. Boter en melk toevoegen en alles kneden tot een bal. Het deeg in huishoudfolie verpakken en in ca. 30 min. in de koelkast stevig laten worden. Oven voorverwarmen op 175 ºC. De bakplaat met bakpapier bekleden. Van het deeg balletjes met een doorsnede van ca. 1 cm rollen. Balletjes op de bakplaat leggen en met de duim iets platter drukken. Kruidnootjes in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken.

Kruidnootjes met chocolade: Meng door het deeg 50 gr. fijngehakte bittere chocolade en maak de kruidnootjes zoals hierboven beschreven.