Diversen

"Herfst, het vergeten seizoen"

Wat je in de herfst plant moet groeien,
Wat je in het voorjaar plant kan groeien.

Met deze zin opende Hans Kramer zijn inspirerende lezing. Hij hield aan de hand van dia’s een  pleidooi om tijdens de herfstperiode niet te stoppen met werken in je tuin en vooral ook nog te genieten van de enorme hoeveelheid prachtige herfstplanten.

De planten die het in deze tijd goed doen zijn o.a. de Echinacea’s , Sedums, Cimicufugas, Anemonen, Asters, grassoorten en de Persicaria’s.  Hij had er een aantal meegenomen die te koop waren. Vooral planten die je niet zo gauw vindt bij de tuincentra. Hij heeft als kweker aandacht voor het echte opkweken van de planten en hij is dus altijd op zoek naar bijzondere soorten. Zijn planten zijn sterk en gehard omdat ze opgekweekt zijn in de volle grond. Wel merkt hij dat de verkoop van planten in de herfstperiode nu beduidend minder is dan een aantal jaren geleden.
Hij waarschuwde ons voor de planten die bij tuincentra, bouwmarkten en supermarkten aangeboden worden. Deze planten zijn snel met veel chemische middelen opgetrokken, waardoor de houdbaarheid van die planten vaak klein is en de teleurstellingen groot.

Zijn kwekerij is nog tot november 2009 open op donderdag, vrijdag en zaterdag. Dan volgt de periode van stekken en winterklaar maken. Op 18, 19 en 20 februari 2010 gaat de kwekerij weer open met de Helleborusdagen.

We hadden een echte kweker in ons midden die veel liefde en deskundigheid voor zijn vak heeft.

Wilt u alle foto's van deze avond bekijken, klik dan op Opens external link in new windowfotoalbum.

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915