Diversen

Bloemen en bijen

Wat een boeiende en interessante lezing kregen we op 11 november voorgeschoteld! Imker Gerrit Plas vertelde enthousiast over de bijenhouderij en wat daar allemaal bij komt kijken, zoals huisvesting en kennis van anatomie, leefwijze en ziektes.

We kregen heel duidelijk de verschillen te zien tussen bijen, wespen en hommels en weten nu dat je van bijen geen last hebt, omdat ze alleen op honing afkomen en niet zoals wespen op andere zoetigheid.
Nee, bijen zijn eigenlijk alleen maar nuttig. Natuurlijk door hun honing, was en als bestuivers (de vereniging deelt elk jaar in de regio 600 volken uit voor de fruittelers), maar bijenproducten worden ook steeds meer gebruikt vanwege hun medicinale werking bij b.v. MS en reuma. Zelf worden bijen bedreigd met massale sterfte; is het een ziekte, of misschien een parasiterend mijtje?
Wat de bloemen betreft: velen kennen natuurlijk de Phacaelia = bijenvoer, maar wist u dat de gewone wilg heel belangrijk is als drachtplant?

Een overvloed aan interessante wetenswaardigheden passeerde de revue en we willen zeker eens bij deze bevlogen imker op bezoek. U bent echter gewaarschuwd: de imkerij kan verslavend zijn!

Opens external link in new windowKlik hier als u meer foto's over deze lezing wilt zien.

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915