Eindhoven-de Kempen
bekijk online
Onze activiteiten in Juni

Zondag 4 juni : Bezoek aan landgoed Soeterbeek

Soetebeek 8, Nuenen. Inloop vanaf 12.45h, rondleiding (met koffie & gebak) van 13.00u tot ~14.30u.

Wat ligt er nou achter die ketting bij die gracht?

Aan de oever van de traag stromende Dommel ligt landgoed Soeterbeek. Een historische plek met een rijk verleden en een onder architectuur aangelegde landschapstuin. Victoria Smits van Oyen leidt ons rond en vertelt over het ontstaan van het landgoed, de personen die er gewoond hebben en de natuur die er te vinden is. Maar ook de problemen en de uitdagingen waar het landgoed momenteel voor staat komen aan bod. Een rondleiding over een plek waar men tot rust kwam en komt. Een weids opgezette tuin met een enorme potentie én geschiedenis. Een middag die je niet wilt missen.

Leden betalen 5 euro/niet-leden 15 euro.  Graag reserveren van tickets via Eventbrite (maar er kan ook nog op de rondleiding zelf betaald worden).

Zaterdag 17 juni : Groei en Bloei Open tuinenweekend

In het kader van het landelijk Open Tuinenweekend kunnen we dit jaar binnen onze afdeling twee open tuinen bezoeken op zaterdag 17 juni, 10.00 uur tot 16.00 uur

Tuin van Els van de Veen, Orleanshof 29, Eindhoven. Dit is een prairietuin. 

Tuin van Frederique Knoet, Zandstraat 45, Son en Breugel. Dit is een grote tuin met vele hoekjes, borders en een vijver.

 

Meer tuinen van het landelijk Groei & Bloei open tuinenweekend zijn te vinden op de landelijke website.

Zaterdag 24 & zondag 25 juni : Appeltern Plantenfestijn

Een weekend waarbij het plantenrijk van De Tuinen van Appeltern en planten van gespecialiseerde kwekers centraal staan. Nog nooit waren er in Appeltern zoveel planten te zien en te koop!

Het G&B Tiny House dat op de Floriade te zien was, is verplaatst naar Appeltern en wordt tijdens het weekend geopend. Ter viering organiseert Groei & Bloei een tweetal wedstrijden waar ook afdeling Eindhoven-de Kempen aan mee doet.

1)  Tiny Garden Kruiwagen Challenge : bij een tiny huis hoort een tiny tuin.  20 Fort kruiwagens worden door teams van G&B op creatieve wijze voorzien van een Tiny Garden en opgesteld in het park. 

2)  Bloem Challenge : Op zaterdag 24 juni tussen 10-15.00u maken 10 verschillende G&B teams bloemarrangementen op het terrein.

Uiteraard mag het publiek stemmen op haar favoriet.

Op zondag 25 juni  (14.00-16.00 uur) wordt de landelijke finale bloemschikken gehouden. Onze bloemschikdocent Ina Doornbos die het zuid-nederlands kampioenschap heeft gewonnen staat in de finale van de professionals.

PS

Volg ons ook op social media : Facebook en Instagram !