Diversen

Gegratineerde witlof

Ingrediënten:

4 dikke struiken witlof (ca. 800 gr.)
zout
1 bekertje crème fraîche
1 ei
1 eetl. bieslook of meer
75 gr. geraspte belegen kaas
peper en nootmuskaat
1 theel. boter of margarine

Voorbereiden:

Witlof wassen en met mesje stronk wat uithollen. Witlof 8 tot 10 minuten laten koken in een bodempje water met wat zout in pan met gesloten deksel. In vergiet laten uitlekken.

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Crème fraîche loskloppen met ei, bieslook en helft van geraspte kaas. Saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Ovenschotel met boter invetten en witlof erin leggen. Roommengsel erover heen gieten en bestrooien met   overige kaas (en eventueel extra bieslook).
In midden van oven 10-15 min. goudgeel van kleur laten worden.

 

 

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST