Assen
bekijk online
Nieuwsbrief

2023 juni Nieuwsflits afd.Assen

Open Tuinen Carrousel Drenthe

Op 17 en 18 juni is het landelijk Open Tuinen Weekend. Kijk voor deelnemers op
www.opentuinencarrouseldrenthe.nl  Hier is alle informatie, waaronder een omschrijving van alle tuinen en de dagen die ze open zijn, te vinden. Omdat de flyer al in maart is gedrukt kunnen zich wijzigingen hebben voorgedaan, dus kijk altijd eerst even op de site voor u op pad gaat. Dit om teleurstellingen te voorkomen.

2-daagse tuinenexcursie  9 en 10 juni 2023

Vrijdag vertrekken 35 Groei&Bloeiers voor een tweedaagse tuinenreis naar het kustgebied van Zuid Holland en het “Groene Hart.  Met een mooi programma en met zonnig weer in het vooruitzicht is de reis bij voorbaat al geslaagd.

Voor de deelnemers een prettige reis en geniet.  Voor de thuisblijvers niet getreurd ook in de eigen omgeving valt veel tuinplezier te beleven.

 

 

Open dag de Cruydthoeck op zaterdag 10 juni

Opendag Cruydhoeck  10 juni in  Nijeberkoop, Abbendijk 6

Rondleidingen,wilde planten kopen op de plantenkwekerij en  een marktplein met kinderactiviteiten, Infomarkt, verkoop van planten en zaden, bloemenweide advies  etc.

Bezoek onze open dag! (cruydthoeck.nl)

Grondtonen

In de vorige nieuwsflits stuurden we het 10 puntenplan van Groei&Bloei mee. De bodem neemt in het tienpuntenplan een belangrijke plaats in. In dat verband werden we geattendeerd op de IJsselbiënnale 2023, met als thema ‘Grondtonen’, die dit jaar van 17 juni t/m 17 september te bezoeken is. https://ijsselbiennale.nl/nieuws/een-pracht-van-een-voedselbos-nieuwe-erven-in-brummen/

Meer info is te vinden op www.ijsselbiennale.nl.

Tuinwerkzaamheden in juni

Kijk op de tuinkalender van Groei en Bloei! Daar staan tuintips en wat je in de tuin kunt doen in juni.

Excursie naar DeWit gereedschappenfabriek Kornhorn (Groningen)  donderdagmiddag 31 augustus.

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat de maker van tuingereedschap DeWit uit Kornhorn ( Groningen) flink aan de weg timmert.

Wilt u eens zien hoe al dat tuingereedschap gemaakt wordt? Dat kan. Op  donderdagmiddag 31 augustus  zijn wij welkom en krijgen we na ontvangst met koffie en thee in de showroom een rondleiding door de productieafdeling en het magazijn. Daarna bezoeken we nog een winkel waar het gereedschap te koop is.

Noteer alvast de datum. Nadere informatie volgt nog.