Activiteiten & Actueel

Voortuinkeuring 2019 in Hoogland

een eerdere prijswinnende tuin

De mooiste tuinen van Hoogland

Groei&Bloei keurt al zo'n vijftig jaar voortuinen, in het hele land. In de beginjaren ging het er vooral om dat daardoor de woonomgeving meer fleur kreeg en mensen plezier in tuinieren zouden krijgen. Hoewel dat nog steeds een belangrijke doestelling is, is er een nieuwe bij gekomen.
Immers, groene tuinen dragen bij aan de leefbaar stadsklimaat. In warme zomers zijn wijken met veel groen koeler dan volledig versteende wijken. Bovendien zorgen groene tuinen voor een extra waterberging bij extreme regenval. 

In onze afdeling  is ook een enthousiaste groep vrijwilligers die tuinen keurt.
Binnenkort gaan zij de voortuinen in Hoogland bekijken. Dat doen ze drie keer: rond eind april, eind juni en eind september. Zo krijgen ze een goed beeld van de tuinen in de drie tuinseizoenen: voorjaar, zomer en herfst. Er wordt gelet op meerdere aspecten: beplanting, tuinontwerp, onderhoud, kleurgebruik, wintergroen e.d.

Eind april/begin mei vindt dus het eerste bezoek plaats. De eigenaren van tuinen die in aanmerking komen voor een nominatie krijgen hiervan bericht. Deze tuinen worden nogmaals bezocht in de zomer en in de herfst. Alle keren worden foto’s gemaakt en een scorelijst ingevuld.

Op donderdag 21 november vindt in Het Groene Huis in park Schothorst de prijsuitreiking plaats. Dat is elk jaar een leuke avond, waarbij de foto’s worden getoond en een presentatie wordt gegeven van de bijzondere aspecten van de gekozen voortuinen.

Heb je een mooie voortuin en woon je in Hoogland? Dan hoef je niet verbaasd te zijn als je een groepje vrouwen bij je tuin ziet stilstaan, overleggen en foto’s ziet maken.
En…. je hebt nog tijd om aan de slag te gaan!

 

meer
Foto S Thiessen
22
Oct
Herfstbloeiers
21
Oct
De wereld op zijn kop…