Activiteiten & Actueel

Tuinreis/Vlaanderen/dia

verslag

Het was een zeer geslaagde reis met 25 personen uit Beilen en Meppel.

De groep kende elkaar inmiddels al 3 jaar en dat was aan de onderlinge sfeer goed te merken. De stemming zat er al meteen in.

Grote pluim naar de reisleider die het hele gebied en vele tuinen op zijn duimpje kende en zelfs de busschauffeur werdt al gauw door ons tuinvirus aangestoken.

Ook de weergoden waren o ns goedgezind, het regende alleen als we in de bus zaten of met een kopje koffie in een tuinschuurtje.

We hebben 11 tuinen bezocht de een nog mooier dan de ander.

Ook een zaterdagmiddag rondwandelen in Gent was even een leuke onderbreking. Alles was zeer de moeite waard.

Moe maar voldaan en een wereld aan foto's en ideeen, waren we 's avonds om 21.00 uur weer terug in Meppel. Beilen schat ik in om 21.30 uur.

 

Terugblik op onze reis naar Noord-Duitsland d.d. 24-5-2008.

Terugblik op onze reis naar Noord-Duitsland d.d. 24-5-2008.

Nadat de bus ?smorgens vroeg even op zich had laten wachten, konden we met een grote groep vertrekken. Onderweg werd geanimeerd gebabbeld tot we bij onze eerste bestemming aankwamen: Kwekerij Wichmann in Wiefelstede. Hier werden we getracteerd op koffie met zeer grote stukken heerlijke koek. In de ontvangstkas stonden enkele exoten; o.a. Feyoa en Cardiocrinum giganteum(reuzen- of hartlelie). De laatste was ook wel te koop,maar nogal prijzig.

Na de koffie kregen we een rondleiding langs de stauden-(d.i. vaste planten) kwekerij,die een enorme diversiteit omvatte: meer dan 1000 soorten. Het meeste hiervan werd ook verkocht, zodat de bus werd volgeladen met ieders speciale bijzonderheden.

Vervolgens naar Bad-Zwischenahn met een drukke winkelstraat en een mooi park aan een meer. We konden hier onze lunch gebruiken. Op het meer werd druk gezeild; een leuk plaatsje, waar we maar net genoeg tijd hadden om op tijd terug bij de bus te zijn.Na vertrek bleken er nog 2 passagiers te ontbreken, zodat we nog een rondje reden om die weer op te pikken.

Daarna ging het naar de 2ha. grote tuin van de fam.Haucke te Rastede. De tuin is bijna 30 jaar oud met veel prachtige azalea?s en rhododendron?s. Oude eiken, die er al stonden, bleken door een of andere ziekte zomaar pardoes om te vallen. Van de nog achtergebleven tronken had de heer Haucke decoratieve elementen gemaakt. De tuin was heel mooi aangelegd en onderhouden.; met schaduwrijke doorkijkjes, bosplanten en heel veel hosta?s. Bij de woning waren een formele kruidentuin en een verhoogde alpine-tuin te bewonderen. Na al dit moois konden we thee gebruiken met alweer heerlijke taart in het lommerrijke grasveld. Verder kochten de meesten nog even dat groen-wit gestreeepte plantje voor in de schaduw: Disporum sessile?Variegetum?.

Het was een heerlijke dag met prachtig weer,

 

meer

 

 

 

14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST