Zuid-Kennemerland
bekijk online
Nieuwsflits

Beste belangstellenden voor onze activiteiten,

In deze nieuwsflits vindt u informatie over de volgende activiteiten:

  1. Snoeien met Jaap op vrijdag 8 maart 
  2. Presentatie Joke Scholtlalbers op donderdag 14 maart over eetbare siertuin-voedselborder.
    Tevens verkoop tuinboeken
  3. Reminder paasworkshop op zondag 24 maart 
  4. Excursie naar Huis te Manpad op vrijdag 29 maart 

1) Vrijdag 8 maart
Snoeien met Jaap van 10.00 tot 11.30 uur

Wie twijfelt er niet in het voorjaar hoe ver je de rozen kunt terugsnoeien? En wat moet je nu doen met die hydrangeas? Hoe moet je eigenlijk fruitbomen snoeien? Meestal zijn we veel te voorzichtig met het gevolg dat onze struiken te hoog blijven en een beetje kaal aan de onderkant.  Vrijdag 8 maart gaat hovenier Jaap Kuijpers ons laten zien hoe je moet snoeien om mooie, volle struiken te krijgen en fruitbomen met een flinke oogst. Hij doet dat in de prachtige tuin van Froukje Noordenbos in Bloemendaal, in park Meer en Berg. De workshop begint om 10 uur en er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt zich opgeven bij Yvonne Hassing, yhassing@gmail.com of 023-5277394, 
uiterlijk 1 maart. Er kunnen maximaal 10 mensen aan deelnemen, dus wacht niet te lang. 
Locatie: Posthumus Meyeslaan 17, 2061 DC Bloemendaal, te bereiken door de meest noordelijke ingang van Meer en Berg te nemen en vervolgens steeds rechts aan te houden, via de Duinzichtlaan. 
 

2) Op donderdag 14 maart geeft Joke Scholtlalbers haar lezing in de Kerk van de Nazarener. 
(zie ook de agenda) 
Joke heeft een fascinatie voor bloemen en planten, die niet alleen mooi zijn, maar waar je ook van kunt genieten, dromend van de oogst en vervolgens: plukken, proeven, gebruiken, eten of bewaren voor later. Maar vooral genieten, van de kleine dingen die het leven mooi maken. 
Tijdens de presentatie zal ze ook een paar dingen laten proeven – afhankelijk van wat er op dat moment in de tuin (of gedroogd) voorhanden is.

Aanvang lezing: 20.00 uur; zaal open: 19.30 uur. 
Locatie: Kerk van de Nazarener, Zijlweg 218 Haarlem (hoek Westelijke Randweg) 
Entree: gratis. 

Verkoop tuinboeken: Jan Brouwer heeft van de familie de tuinboeken van de onlangs overleden Lies Hoedemaeker gekregen. Een groot deel van deze boeken en een aantal van Jan zelf zal te koop worden aangeboden voot € 1,00 per stuk. Neem daarom muntgeld mee!


3) Opgeven voor de Paasworkshop kan uiterlijk nog t/m 10 maart bij Carla Ruigrok;
e-mail: c_ruigrok@hotmail.com . Zie ook de bijgaande afbeelding.
Kosten: € 29,50 voor leden en € 34,50 voor niet-leden. 
Uw aanmelding is definitief als u de cursuskosten heeft voldaan bij de penningmeester. 
bank: NL86 INGB 0000475809 t.n.v. Groei & Bloei Zuid-Kennemerland
Begintijden: 10.00 en 13.30 uur. Deur open 09.45 en 13.15 uur. 
 

4) Vrijdag 29 maart Excursie naar Huis te Manpad in Heemstede van 10:00 tot 11:30 

De historische buitenplaats Huis te Manpad (1634) is in ieder jaargetijde mooi, in het voorjaar zijn er in het hele park bijzondere stinzenplanten te zien. Onder leiding van een gids, gespecialiseerd in stinzenplanten (of eigenlijk stinsenplanten), gaan we op pad. 

Het park laat een combinatie zien van de Engelse en Franse landschapstijlen, met een historische moestuin, appelboomgaard, een theetuin, vijvers en de langste slangenmuur van West-Europa (meer dan 200 meter!) met oude fruitboom rassen. Ook de 125 jaar oude druivenkas en de prachtige beelden van Ariadne en Bacchus maken de wandeling meer dan de moeite waard. Het huis zelf is bewoond en alleen van de buitenkant te bewonderen.
U kunt zich tot  22 maart opgeven voor deze excursie bij Marijke van Dalen via mail, daaltje@telfort.nl of telefonisch 06-30804713. Er kunnen maximaal 12 mensen mee, de kosten bedragen € 5,- per persoon, contant af te rekenen op de dag zelf. Stevig, waterdicht schoeisel is noodzakelijk, de tocht gaat ook over smallere paden en de strandvlakte kan drassig zijn. 

 

NB.: Afmelden voor onze digitale Nieuws-Brieven en -Flitsen kan via de knop ‘afmelden’ helemaal onderaan dit bericht; daar vindt u na enig zoeken wel een manier om u af te melden. Het is voor u (en voor ons) gemakkelijker als u een mail stuurt met uw wensen of mutaties naar de webmaster/ledenadministrateur 

Chris Cornet: 

chris@cornet.org 

Er is echter wel een beperking: we kunnen geen rekening meer houden met voorkeuren van onze leden en andere relaties die bepaalde informatie wel en andere niet willen ontvangen. Het is dus of alle mails of geen mails. 

Contact: Ook de knop ‘neem contact op’ kunt u beter niet gebruiken. Stuur dan ook een mail naar Chris Cornet: 

chris@cornet.org 

Met vriendelijk groeten namens het bestuur,

Chris Cornet