Diversen

Kijk mijn tuin ….. op 9 en 12 juni 2010

De weersverwachtingen voor 9 juni werden steeds slechter. En, eerlijk gezegd, de belangstelling viel niet mee. Debet hieraan was het matige weer en de verkiezingen. ’s Avonds was het gelukkig toch droog. In Nieuwegein viel de belangstelling mee: rond de 20 personen kwamen de prachtige tuinen van Truus Peerdeman, Tineke van den Berg en Wil van de Broek bekijken. Bij Didi Voets in IJsselstein begon het hoopvol: om zeven uur kwamen 4 personen, om kwart over zeven nog iemand en toen werd het stil tot kwart voor negen. Een echtpaar kwam nog langs. Gelukkig, toch nog zeven. Bij Paula de Bruin in IJsselstein en Lidy en Toon Middendorp in Montfoort kwamen niet meer dan 2 mensen. Jammer dat de belangstelling tegen viel. Uiteindelijk zagen de tuinen er top uit en hebben de gastvrouwen er alles aan gedaan om iedereen gastvrij te ontvangen. Hopelijk komen er volgend jaar mensen.

De weergoden lieten ons 12 juni gelukkig niet in de steek en dat was te merken aan de belangstelling voor de open tuinen van Aad en Joke van den Berg, Lidy en Toon Middendorp in Montfoort, Marina en Fred Schouten, Ine en Nico Voormolen en Sonja en Map van Maurik in IJsselstein. Het was fris maar het was de mooiste dag van de week.

Dwalend door de tuinen zie je hoe divers de tuinen er uitzien. De grootste tuin, “Polderzicht” (foto 1),is van Aad en Joke van den Berg. Een prachtige tuin die ook op afspraak te bezoeken is. U kunt deze tuin en de tuin van Paula de Bruin vinden op de website van www.bezoekmijntuin.nl, pagina vind een tuin, locatie Utrecht. De jongste tuin is van Marina en Fred Schouten (foto 2). Deze tuin is nog maar drie jaar oud, maar ziet er al prachtig uit. De tuinen van de familie Middendorp, "'t Akkerhuis" , en Voormolen, "De IJsselgaard" (foto 3), hebben meer een romantische uitstraling. De tuin van Map en Sonja van Maurik (foto 4) is een mooie, moderne, strakke tuin. Jammer dat de Annebella’s nog niet in bloei stonden. Maar ook de rozen zijn, door het koele voorjaar, dit jaar overal drie weken later dan normaal. De bloei zag er hierdoor overal anders uit dan vorig jaar.

Leest u ook de nabeschouwing van gastvrouw Lidy Middendorp van "'t Akkerhuis" of kijk u ook eens naar de foto’s die deze dag gemaakt zijn. U vindt ze in het fotoalbum.

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915