Activiteiten & Actueel

Excursie naar Het Houten Huis in Zaltbommel

Zaterdag 17 april 2010 brachten we een bezoek aan de landelijk gelegen kwekerij Het Houten Huis in Zaltbommel. Het was prachtig lenteweer en we konden dan ook heerlijk in het zonnetje in de theetuin van de koffie met appeltaart genieten.

Het was een van de Boompioendagen van het Houten Huis en wat zou het mooi geweest zijn als de boompioenen al in bloei hadden gestaan. Maar helaas – het was al te verwachten - ook hier was het erg duidelijk dat de natuur dit voorjaar later op gang komt dan andere jaren.

Het Houten Huis biedt een enorme verscheidenheid aan planten en variëteiten. De website vermeldde het al: 250 variëteiten van hortensia’s, 100 soorten helleborussen, 700 soorten pioenrozen, waarvan 80 soorten boompioenen en ga zo maar door. Je probeert je daar wel een voorstelling van te maken, maar als je al die verschillende variëteiten dan in het echt ziet, dan is dat toch wel heel erg indrukwekkend.  Wat moet het spectaculair zijn om al dat moois in bloei te zien in deze sfeervolle omgeving. 

Ondanks dat dit nu nog niet het geval was, was het toch een hele gezellige en geslaagde dag!

Harriёt Kleijn

Klik hier om alle foto's te bekijken.

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST