Activiteiten & Actueel

Bezoek aan Locus Flevum – 18 mei 2010

Op dinsdagavond 18 mei hebben we een bezoek gebracht aan een bijzondere Lelystadse tuin: Locus Flevum. We zijn die avond gestart met een lezing en dia-voorstelling van tuinontwerpster Jikke Hamerpagt. Daarin schetste zij de groei en ontwikkeling van de tuin de afgelopen jaren.

Na een heerlijke kop koffie of thee zijn we vervolgens de tuin ingegaan en hebben we het ontwerp en bloemen en planten bekeken. Je kon nog steeds zien dat door het late voorjaar de planten ook later gingen bloeien. Maar ondanks dat was er veel te zien en kreeg Jikke veel vragen. Pas om 21.30 uur gingen de laatste mensen weer naar huis.

Dat Locus Flevum een prachtige tuin is mag wel blijken uit het feit dat deze tuin momenteel meedingt naar de titel ’s Werelds mooiste tuin. Zij zijn inmiddels genomineerd voor de prijs van mooiste privé-tuin ter wereld. De criteria die de jury hanteert zijn: het idee, de conceptuele kwaliteit, de ecologische kwaliteit, het gebruik van planten en materialen, de relatie tussen binnen en buiten en de organisatie van de ruimten. Eind september 2010 worden de prijswinnaars tijdens een symposium in Oostenrijk bekend gemaakt. Ongetwijfeld kunnen we in de plaatselijke kranten lezen hoe het afgelopen is.

Beatrix van Driel

 

meer
Locus Flevum
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST