Diversen

HOE MEER ZIELEN, HOE MEER VREUGD!

 Voor elk nieuw lid hangen we de vlag uit! 

Met deze slogan hebben we het afgelopen jaar geprobeerd nieuwe leden te werven. Elk lid dat voor de afdeling IJsselstein een nieuw lid aanbracht, hebben we zaterdag 28 augustus voor een gratis “Verwendag” uitgenodigd. We hebben met 15 mensen een heel gezellige dag gehad. 

We zijn de dag begonnen om half elf met koffiedrinken bij één van de bestuursleden thuis. De slingers waren als "vlag" opgehangen. Het was een zeer geanimeerd uurtje waarbij de diverse nieuwe leden elkaar leerden kennen. Met een wandelingetje door de tuin en wat lekkers bij de koffie starten we de dag goed.

Daarna zijn we naar de Botanische tuin op de Uithof in Utrecht gegaan. De accommodatie is daar goed voor ieder weertype. Je kunt zowel binnen als buiten een heleboel zien en beleven. De weergoden waren ons toch goed gezind. Steeds als de regen met bakken uit de lucht kwam, waren we binnen: in het winkeltje of voor de lunch.

De rondleider die we hadden  vertelde ons erg veel over de verschillende thema tuinen en heeft ons in 2 uur tijd een duidelijk beeld gegeven over de organisatie, planning en visie van deze tuin.

De Botanische tuin Fort Hoofddijk is in 1963 aangelegd rondom het 19de eeuwse Fort Hoofddijk aan de rand van het universiteitscomplex De uithof en beslaat een oppervlakte van 8 ha. Halverwege 2007 telde de collectie ruim zesduizend plantensoorten.

De Opens external link in new windowBotanische tuin in Utrecht heeft een aantal in het oog springende onderdelen:

  • Rotstuin: aansluitend aan het fort is met behulp van 2100 ton rotsachtig materiaal uit de Ardennen een grote rotstuin aangelegd, die te boek staat als de grootste rotstuin van Nederland. In deze rotstuin groeien berg- en rotsplanten uit de gehele wereld.
  • Systeemtuin, waar planten naar familieverwantschap bij elkaar geplaatst zijn.
  • Buitenfort, een heemtuin met wilde planten uit het Kromme Rijngebied.
  • Thematuin
  • Kassen
  • Vleeseterskasje
  • Vlinderhof
  • Taxodiummoeras
  • Bamboebos

Nationale Plantencollectie: In het kader van de Nationale Plantencollectie zijn tussen een aantal botanische tuinen in Nederland afspraken gemaakt over welke tuin zich op welke plantengroepen specialiseert.

Tot slot kregen de mensen vanuit het winkeltje een opvouwbaar tasje met natuurprint naar eigen keuze mee. Als bestuur zijn we erg enthousiast over deze dag, zeker omdat de mensen erg positief hierop reageren. We willen voortaan ieder jaar uit het ledenbestand een groep mensen wat extra aandacht geven en een” Verwendag” aanbieden.

Want ieder lid telt voor ons en wij hopen dat ze zich welkom voelen binnen de afdeling IJsselstein.

Het bestuur

Opens external link in new windowKlik hier als u meer foto's over de Verwendag voor nieuwe leden in het fotoalbum wilt zien.

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915