Activiteiten & Actueel

Tuinenreis Engeland 2008

In het weekend van 11 t/m 13 oktober 2008 zijn bestuurs- en excursieleden uit Groei & Bloei kring op uitnodiging van Garden Tours uit Rotterdam naar Engeland geweest. We gingen dit keer niet over de plas maar onder de plas door de tunnel. In dit jaargetijde, met de mooie herfstkleuren, was het nog goed toeven om de mooie parken en tuinen te bezichtigen. De onderstaande foto-impressie geeft een beeld van deze prachtige kleuren en schoonheid. Wie belangstelling heeft om ook eens zo'n mooie reis te maken, kijk dan op de prachtige site van Garden Tours www.gardentours.nl en boek zo'n reis.

 

Het graafschap Kent is ook bekend en beroemd geworden door de prachtige landgoederen, kastelen en prachtig aangelegde tuinen. Er is zoveel moois te zien dat je wel moet kiezen waar je naar toe gaat. Ook was het leuk om de privétuin van mrs. Cottrell te mogen bekijken. Prachtige Engelse borders, rozenperken en mooie gazons. Het huis was typisch Engels ingericht.

3. Vraag over de rozensnoei

Op zondag, na het ontbijt, gingen we richting Goodnestone Park Garden. Het weer was ook deze dag weer uitzonderlijk mooi. Het huis en het park zijn al meer dan 250 jaar van de familie van Lord FitzWalter. Wij werden ontvangen door Lady FitzWalter, die ons heerlijke zoetigheden bij de koffie en thee serveerde. Na een korte uitleg van haar konden we aan de wandeling door de prachtige tuinen beginnen. De tuinen zijn zo'n zes hectare groot. Er is een formele tuin die overloopt in bos en een rijk ommuurde tuin. Aan de foto's ziet u dat het ook in oktober nog mooi van kleur is.

Na nog een laatste blik op de prachtige omgeving, vertrokken we tegen twaalven richting Tenterden, waar we de lunch zouden gebruiken. Voordat we naar een van de mooiste tuinen van Sussex gingen.

The Great Dixter Garden is één van de beste privétuinen van Engeland. Tenminste dat is wat men beweerd. Er staat een prachtig oud huis uit de 14e eeuw, met schuren en opstallen. Nathaniel Lloyd kocht dit landgoed in 1910 aan en schakelde de bekende tuinarchitect Edwin Lutyens in om de tuin vorm te geven. Deze wilde veel muren, maar die kwamen er niet want de heer Lloyd gaf de voorkeur aan Taxushagen. Deze staan er ook volop, zoals op de onderstaande foto's ook te zien zijn. Christopher Lloyd nam het werk van zijn vader over. Deze schreef vele publicaties over tuinplanten en tuinieren. Voor ons was het de moeite waard om hier een kijkje te nemen. Mede door het mooie weer en het genot van een heerlijk biologisch ijsje was het er goed toeven op een bankje in de zon. 

Na een mooie dag reden we met de bus naar Bearsted waar we onze intrek namen in een prachtig hotel. Een verfrissende duik in het mooie zwembad deed ons verkwikken en konden we een toast uitbrengen op de organisatoren van deze mooie reis. De volgende ochtend, na het Engelse ontbijt, kregen we bij de bus nog wat souvenirs van de VVV van Kent. We reden daarna richting Penshurst Place & Gardens. Ook hier werden we ontvangen door de Lady of the house, lady De L'Isle. Eerst was er een bezichtiging door het kasteel en daarna werden de tuinen bezichtigd. Helaas liet de zon het nu afweten en dat is te zien aan de foto's. Een lichte waas trof mijn toestel. Na een heerlijke lunch in de tearoom begonnen we aan de thuisreis. Het was een geweldige trip om nog eens te herhalen in een langzamer tempo in het voorjaar. Dank aan de organisatoren.

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST