Activiteiten & Actueel

Dit jaar hadden we als bestuur wat tegenslag wat betreft het voorprogramma. Na 4 afzeggingen van mensen die we gevraagd hadden, konden we ook voor de vorige week vertrokken wethouder, geen vervanger vinden om de prijzen uit te reiken. Na de ontvangst van de gasten hebben we de foto's vertoond van de winnende tuinen. Ook werden er van diverse prijswinnaars nog de achtertuinen getoond die deze zomer al op de site te zien waren geweest. Daar de webmaster begin dit jaar een bezoek gebracht had aan Nieuw Zeeland werden ook daar nog wat mooie plaatjes van getoond. Heel Engels aanziende parken. Vervolgens hield Corrie Nouwen van de Bloemschikkring nog een praatje over het thema van de bloemstukken die in de zaal stonden. Ze zoeken nog belangstellenden die het wellicht leuk vinden om 6x per jaar, aan de vooravond van een lezing, een stuk te maken. Na de koffie was er nog een verloting en konden de mensen mooie prijzen mee naar huis nemen. Vervolgens konden we met de komst van de fotograaf van de Baarnsche Courant beginnen met het uitreiken van de gewonnen prijzen. Na afloop werd er een groepsfoto gemaakt van de winnaars. Het resultaat ziet u in de krant van woensdag 10 november.

Er waren 5 categoriën waar dit jaar naar gekeken is: 

Als eerste werd er een Aanmoedigingsprijs uitgedeeld. Deze was voor Benjamin Gerritsen die al lang de tuin van de fam. Buttinger aan de August Janssenweg in onderhoud heeft. Hoewel hij voor wat anders leert, vindt hij het ontzettend leuk om bezig te zijn in de tuin.

In de categorie Gewone tuinen was de verdeling als volgt, met 2 tweede prijzen vanwege een gelijk aantal punten:

1e prijs: Faas Eliashof 2; 2e prijs: Eikenlaan 2B in Lage Vuursche; 2e prijs: Zandvoortweg 23; 3e prijs: Veldstraat 10 (dit was eigenlijk de vierde prijs, maar vanwege het feit dat er een ex aequo van de 2e prijs was, hebben we hier een 3e prijs van gemaakt, ook vanwege de mooie bloembakken die rondom het huis te zien waren)

In de categorie Hoektuinen was de verdeling als volgt, met 2 derde prijzen vanwege een gelijk aantal punten:

1e prijs: Prof. Meijerslaan 24; 2e prijs: Zandvoortweg 221; 3e prijs: Prof. Buyslaan 4; 3e prijs: Prof. Meijerslaan 14

In de categorie Dubbele tuinen was de verdeling als volgt:

1e prijs: JF Kennedylaan 91-93; 2e prijs: Dorpstraat 19-21 in Lage Vuursche

In de laatste categorie kwamen de Appartementstuinen aan bod:

1e prijs: Prins Hendriklaan 34-60; 2e prijs: Parkstraat 9-25 met tuin Leestraat; 3e prijs: Nassaulaan 80 - tuinen rondom Bloemendael

 

meer
5. Aanmoedigingsprijs
 
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST