Activiteiten & Actueel

Na een aantal jaren in eigen land over de heg gekeken te hebben, was het nu weer eens tijd om de grens over te gaan. Dit keer bezochten we 4 tuinen in Belgisch Limburg.

’t Zonhof in Zonhoven

Leuke tuin met gedurfde plantencombinaties. ‘t Zonhof is bekend om zijn vele klimplanten, waaronder 100 klimrozen (ik ruik ze al) en maar liefst 270 soorten Clematis. Een grote bloemenpracht.
Neem vast een kijkje op de website: www.zonhof.be

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dina Deferme, Stokrooie

Deze tuin- en landschapsarchitecte heeft hier een juweel van een Engelse tuin aangelegd. De tuin is opgedeeld in diverse kamers. Dit alles beslaat 4 hectare, en is gesitueerd op een gerestaureerde Kempische hoeve.
Website: www.deferme.be

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Annie Meuwissen, Diepenbroek

In deze in een open landschap gelegen tuin is het goed toeven. Van de functionele straattuin kuiert men naar het formele rozentuintje (weer die geur) en nog véél meer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Mesenhof te Bergeijk

We stoppen nog een keer in Bergeijk, bij de Mesenhof van Eddy en Marion Vermeessen. Zoals zo vaak, met een klein tuintje begonnen, groeit de hobby en er ontstaan meerdere tuinen met veel irissen en hemerocallissen. Eddy is de plantenverzamelaar, Marion zorgt voor de kleur en harmonie tussen de planten.
Website: www.mesenhof.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En daarna weer lekker  met de bus naar huis terug.

meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST