Activiteiten & Actueel

Jubileum 50 jaar Groei & Bloei afdeling Veendam e.o.

Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken bestaat op
1 september 2011 50 jaar. In dit kader hebben we gemeente Veendag een boom aangeboden die staat bij de kerk in het centrum van Veendam.

We hebben hier uiteraard aandacht aan besteed.

Op onze bijzondere jubileumavond
dinsdag 27 september
kwam een landelijk bekend spreekster, namelijk

Hanneke van Dijk.

Zij is 'groenspecialiste', tuinenreisleidster en Nederlandse auteur waarbij alles in het teken staat van groen.
We waren dan ook erg blij dat we haar op onze jubileumavond mochten begroeten.
Onder grote belangstelling (ongeveer 100 personen), waaronder onze burgemeester Ab Meijerman en vertegenwoordigers van hoofdbestuur en rayon, vierden wij ons 50-jarig jubileum op 27 september jongstleden. De zaal was rondom ingericht met tafels waarop een tiental leden hun andere hobby's toonden. Indrukwekkend en inspirerend! Ook onze eigen kraam, versierd met omslagen van ons blad vanaf 1961 t/m 2011, bood een feestelijke aanblik. Eerst gingen we aan de koffie of thee met een heerlijk gebakje dat was gekroond met ons logo. Daarna opende Wineke de feestelijke avond. Kort ging zij in op de afgelopen 50 jaar. Een van de hoogtepunten van de avond was dat zij het boekje "Bomen- en Kunstwerkenroute" aanbood aan de burgemeester daarbij aansluitend dat elk lid van onze afdeling het boekje zou krijgen. Vervolgens kwamen onze burgemeester en andere sprekers met humor en verve aan het woord. Direct na de laatste spreker werd er begonnen met de lezing van de bekende journaliste, reisleidster en boekenschrijfster Hanneke van Dijk uit IJsselstein. Een schot in de roos, zoals bleek. Zij had haar lezing gecentreerd met kunstwerken rond bomen en struiken. Een fijne spreekster waarbij men zich geen seconde verveelde. Om half elf sloot Wineke de avond en werden de aanwezigen nog verrast met een zakje bollen. Uit de reacties achteraf is gebleken dat het een zeer geslaagde avond werd bevonden. Op naar het volgend jubileum!

Op zaterdag 1 oktober, een van de mooiste zomerdagen in oktober sinds jaren, gingen wij samen met de burgemeester Ab Meijerman een deel van de "Bomen- en Kunstwerkenroute" fietsen. Zo'n 35 leden kwamen bijeen voor het gemeentehuis, startpunt van de route. Er waren zelfs leden bij die vooraf hadden gezegd dat ze een hekel aan fietsen hadden en niet mee zouden gaan. Naderhand verklaarden zij dat ze dit niet hadden willen missen. In zonnig kledij fietsten wij in een lange sliert, als ware het een schoolreisje, door het Veendamse. Zo zie je een woonplaats eens van uit een geheel andere gezichtshoek en kom je te weten dat er prachtige (oude) bomen en ook veel (deels onbekende) kunstwerken vlakbij in je omgeving staan te pronken. Hierbij nog eens een compliment aan Wineke en Karin voor het tot stand komen van dit handzaam boekwerkje. Na 2 uur gefietst, afgestapt en nog vele malen hetzelfde ritueel herhaald te hebben, bereikten we via het Borgerswold de theetuin bij de kinderboerderij. Ook hier weer een verrassing. Koffie of thee met appelgebak lekker in de buitenlucht onder de bomen. Een heerlijke morgen!

meer
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923