Diversen

Lezing over IJsland door Alexander en Sabine

Wauww………. wat hebben Sabine Burger en Alexander Schwarz een schitterende lezing verzorgd over IJsland!

Voor je gevoel ligt dit land uiterst ver weg, ergens in de Atlantische oceaan maar in werkelijkheid is het amper drie uur van ons verwijderd. Het land heeft een oppervlakte van 2½ x Nederland en het aantal inwoners bedraagt 300.000 zielen. Niet te geloven, zij hebben daar alle ruimte en wij wonen hier “hutje mutje”.

Alexander vertelde boeiend over het leven daar, over de natuurverschijnselen zoals vulkanen, gletsjers, en lavavelden. Ook vogelliefhebbers kunnen er hun hart ophalen.  Sabine heeft zich toegelegd op de flora, zij had de enorme Flora IJslandia meegenomen. Hier staat werkelijk elk minuscuul plantje van IJsland in vermeld.

Vanaf mei t/m half augustus is het de beste tijd om het land te bezoeken. Drie verschillende reisorganisaties bieden reizen hier naar toe aan: De Jong Intra Vakanties, Oad reizen en een reisorganisator die zich toelegt op trips naar Noordwest Europa.

Namens alle 60 bezoekers van deze avond kan ik oprecht zeggen: Sabine & Alexander, deze avond was een belevenis, waarvoor hartelijke dank!

Meer foto’s, die tijdens de lezing gemaakt zijn, ziet u als u Opens external link in new windowklikt op fotoalbum.

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915