Groei & Bloei is meer dan een mooi blad.

Zaterdag 24 augustus 2019 organiseert Groei&Bloei een excursie naar de “Boergondische Tuijn” in Sint Anthonis.    www.deboergondischetuyn.nl.

Donderdag 12 september 2019 Lezing: “Heidebeheer in Brabant”

Het resultaat van de laatste veel te droge, lange hete zomers” door Frans Kapteijns van Natuurmonumenten.

Aanvang: 20.00uur

Waar: Zalencomplex Dientje, Kerkstraat 9 te Gemert (bovenzaal)

Voor wie: alle leden en introducé Kosten: gratis voor leden, introducés € 3,-

Frans Kapteijns, bekend van “Stuifmeel” op zondag voormiddag op Omroep Brabant. Ook is Frans oud boswachter in natuurgebied “De Kampina”, werkzaam bij natuurmonumenten een bevlogen natuurgids en wandelcoach. Hij gaat ons vertellen over het Heidebeheer in Brabant (algemeen) o.a. de Kampina, Loonse en Drunense Duinen, en misschien de Stippelberg. Maar ook over “het resultaat van de veel te lange, hete droge zomers”.

Zondag 15 september 2109 Excursie naar Dahliavereniging Helmond-West

Aanvang: 14.00 uur bij de dahliatuin.

Vertrek: Gezamenlijk vertrek om 13.30 uur van de parkeerplaats van de St. Jankerk aan de Komweg. (Die parkeerplaats heet Hofgoed) Carpoolen (of bij goed weer per fiets vertrek dan om 13.00 uur).

Voor wie: alle leden en introducé

Kosten: € 2,50 p.p.incl. koffie/thee met cake

Opgave: bij ons secretariaat per mail: cobypetersrit@outlook.com vóór 8 september onder vermelding of u beschikt over vervoer of mee wil rijden.

Zaterdag 12 oktober 2019 Najaars planten en zadenruilbeurs

Aanvang: 10.00 - 12.00 uur

Waar: Elly en Mark Franssen, Pandelaarse kampen 18 te Gemert

Voor wie: voor iedereen Kosten: gratis

Heeft u planten, zaden, bollen en knollen over? Dan kunt u daar vast een ander nog wel blij mee maken. Breng ze mee naar de plantenruilbeurs die we twee keer per jaar organiseren.

Het is praktisch om planten, zaden en stekken te voorzien van naam, kleur en zoveel mogelijke kenmerken. Ook groenteplantjes zijn van harte welkom. Schrijf de naam op het potje waar het inzit. Gewoon met dichte portemonnee je overtollige plantjes ruilen tegen dat plantje wat in jouw assortiment nog ontbreekt.

Groei & Bloei is meer dan een mooi blad.

Dit jaar vieren we het 50-jarig jubileum van Groei & Bloei Gemert e.o.

Groei & Bloei Nederland schakelt over op een nieuwe website. Wij als afdeling gaan ook over op die nieuwe site. Op verzoek van Gr&Bl Ned. nemen we niet alle bestanden en oude foto's mee.

Vanaf nu veranderd er zo nu en dan iets aan deze website. Daarvoor alvast onze excuses.

Bestuur afdeling Gemert e.o.

18-08-2019

De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
voor t eerst parkieten aan mn plant